Friday, January 2, 2009

Seat belt

Starting 1st Jan, goverment kan dah kuarkan arahan semua passenger kena pakai seat belt. Kalau tidak kena saman. So, semlm nak kuar, mama terpaksa la pujuk kak long suh pakai seat belt. Kalau x nak pakai, xmo bwk jln2.

Susahnya nak suruh bdk2 ni pakai seat belt. Kena ada kesabaran yg tinggi!! Mama terpaksa la cite kat kak long pasal iklan kartun ala2 upin dan ipin tu. Kalau x pakai seat belt, nanti kepala terhantuk mcm kakak kat dlm iklan tu. Pastu br la nak die nak pakai. Mcm paksa rela jgk la.. huhuhu... Xpe at least nak jgk die pakai.

Tp dlm terpaksa tu sempat gak la die membebel, x selesa la, nak tido la, mainan terjatuh la... Sbr je la...

6 comments:

Dania's mummy said...

dia dok depan ke kak blkg? dia x de car seat ker? ha, baik latih si adik pakai car seat.. kang esok2 dia x mo dok dlm tu lak..

mamazana said...

duk belakang.. papa die siap pasang screen tv kak belakang tu nak encourage die. xpe la, kena slowly tu

Nurhayati said...

hmm susah nak paksa budak2 suh pakai seat belt ni.. mula2 ni kena byk sabar la yer.. =)

mamazana said...

betul tu yat.. batrisyia tu kena psyco dulu, then kena explain the effect kalau x pakai.. pastu br la die nak ikut... pastu kena janji something ke.. very d demanding huhuhu...

Dania's mummy said...

kak zana,

like mother like daughter la... very demanding... heheheeheh

mamazana said...

pandai la ko dayah!