Monday, February 23, 2009

Lunch at Bumbu Desa

Hari tu mama dah try masakan Menado kat restoran Beautika kan, so this time papa ajak try masakan Sunda kat Bumbu Desa pulak. Restoran ni kat area Kebayoran Baru. Makanan Sunda pun sedap jugak. Pedas, tp x sepedas masakan Menado yg menyengat tu. So babes, layan aja ye menu yg we all makan hari tu.


Restoran ni ada 2 tkt. We all mkn kat bawah je. X kose nak naik atas.

Amboi, sempat pulak anak dara mama ni amik gbr dgn Om ni ye. Tu uniform diorg. Yg cewek pulak pakai kebaya. Makanan kat sini buffet stail. Just amik je la apa yg korang kenan.

Papa tgh serve we all. Best... best...

Antara lunch yg papa choose. Ishhh.. byknya. Bole habis ke ni..???











Semangka Juice kak long punya.

Kelapa Muda mama punya. Papa pulak mcm biasa, Alpucat ler...



Wuyoo.... Habis wooo....

So overall masakan Sunda pun sedap bangat. , after this kite try masakan Padang pulak ye papa. hehehe....

5 comments:

Nurhayati said...

huhuhu makan saja mama sekeluarga ni..hihihi bila lagi nak merasa ye dak.. dok sana jadi jutawan, sronok le. :)

mamazana said...

muahehehe... betul tu mummy. makan aje kiteorg ni. makan je dah ratus2 ribu.. papanya suke bwk keluarga mkn. nanti will update yg seafood nyer. lg sodapppp!!!!

Dania's mummy said...

eee... asyik mkn ajer.. lapo lak tgk mknan ni.. teringat mkn kat sana hari tu

Syasmeen said...

wah...zana asyik berjalan je kat sana...lps tu kerja nya mkn je nanti blk m'sia berisi lak heheheh

mamazana said...

hehehe... jgn meen, mama nggak mau jd gendut!!