Monday, February 2, 2009

Wanita Indonesia Manja?

Benarkah wanita indonesia manja dan menggoda?

Waduh..! Risaunya saya gue. Semlm my husband call and ada gak cite, kebanyakkan all ladies kat sana x kira la officemate ke, sales girl ke, cara diorg treat lelaki very friendly!! Siap bertepuk tampar! Tp pelik gak ye, nape br semalam papa nak cerita kat mama? Atau papa dah terkena dengan kemanjaan minah indon ni? huahuahua.... i'm just kidding.

Die gini tau, walau manja mana pun minah indon tu, kalau suami kita pandai bwk diri, x melayan and x too friendly, insyaallah perkara yg x kite ingini x akan berlaku kan. So, tepuk dada, tanya la iman sama ada iman tu kuat ke tidak .

Mmg mama admit, some of minah indon ni manja, lemah lembut, cantik pulak tu. Kalau tidak, x kan la ada case maid ngorat husband 'mem' kan.. kan.. That why la mama decide amik unpaid leave nak temankan my husband kat sana. Bukan apa, selalu sgt kwn2 sekeliling dok usik mama pasal hal2 mcm ni. Tergugat babe!! hihihi.. Lepas ni mama kena more manja than dieorg tu la ye.. muahahaha...

If uolls tanya.. "am i jeles..?" Frankly speaking, of course la dear... Cemburukan tandanya SAYANG. Mmg dlm rumahtangga we must trust each other. Tp kita kena becareful jgk. Anyway, mama percayakan my husband sepanjang die kat sana. Kalau die nak buat hal, kat sini pun bole jgk kan. X gitu? Gitu..gitu..gitu..

Alhamdulillah, so far my husband xde la wat hal2 mcm ni sepanjang die keje kat oversea ni. Tp kalau belakang mama tu x tahu la kan.. hahahaha.... Minta dijauhkan... Amin. Jodoh pertemuan, ajal maut semuanya ditangan Allah swt. Semoga hanya ajal sahaja la yang dpt memisahkan hubungan suami, isteri dan keluarga.
psstt...
psst...
entry ni xde kena mengena dgn mama atau dgn sesapa tau. Just nak share info je.

8 comments:

azha4ever said...

Babe.. sana lebih open pergaulan dia.. may be wan zul tak nak ko ter peranjat lak dengan perubahan cuaca kat sana. Btw bon voyage... selamat bercuti.

Intanaziela said...

selamat bercuti baza...ko ingat tak kat aku nih?

ps: aku pun jenih isteri yg dah biasa ditinggal2kan..hihihi

aimi @ kamalina said...

oo..rupanya hubby awak keje kat sana ya...lama ke awak amik unpaid leave tu?? tula, kena gak la amik cuti... sambil2 temankan dia, awak pun blh melancong... :D

mamazana said...

hajar: maybe la kot. Tp nape br sekrg cite kat aku? Anyway, thanx babe!! kalau aku nak tahu tpt best, tanya kat mak ko ek.

intanziela: of course la kenal. thanx for drop by. Singah2 la selalu ye.

kak aimi: zana cuti 6 bln je kak. saja nak merasa culture negeri org pulak. hehehe...

Nurhayati said...

bahaya tu.. tapi ur mrB ok kot kan..tak termakan ngan godaan org sana..aminnnnn

nasib dia bercerita n bawak u n anak2 kesana.kalau tak bawak langsung, lagi bahaya tuh. ape pun cam mama kata la kan.. tak kisah la mana2 pun kalau nak menggatal kat sini pun dah jadi..hehe

ape pun mama jgn risau k... take care.

mamazana said...

Mummy: Alhamdullillah, nasib baik la Mr.Hubby tu ok. Actually dr last year lg dia dah ajak temankan dia kat sana but br this year mama decide amik cuti.

Tak sabar nak gi mummy wei...

lieya_latif said...

hai...salam kenal...kite tukar2 link yeak

pasal entry u nie, sebab tu le nak amik maid indon ni pikir 1000 kali....he hehehe

lieya setuju ckp zana pasal

'Mmg dlm rumahtangga we must trust each other. Tp kita kena becareful jgk'

sebelum terkena baik kite beringat...kan?....

Syasmeen said...

zana..mesti dah x sbr nak terbang ke kota jakarta kan....