Monday, April 27, 2009

Masihkah Kau Ingat?

TAG from Pn. Meen. Tag ni best sbb teringat zaman we all bercintan cintun dulu... hehehehe.....

Pics after Nikah

Tempat pertemuan anda dan suami utk pertama kalinya …
Kali pertama jumpa masa dalam BAS. hahaha..... Early Jun 1996!!!! Masa tu mama on da way nak balik rumah from KL to Shah Alam. My hubby ngorat dalam bas. Ada ke patut!!! kekekeke... Tp mama x layan sgt pun. Kiranya jual mahal la... hehehe... Kalau nak cite kat sini memang x habis la....

Pandangan peribadi anda terhadap sikap atau ciri2 pada dirinya ketika mula2 berkenalan…
Sangat la peramah.!! Nak ngorat la katakan... hihihi... My hubby ni jenis x cepat give up. Ingatkan habis kat dalam bas je. Rupa2nya he try to find my contact no thru' his classmate which is my classmate brother. Kebetulan pulak tu. (Huda, are u still remember???) That time my Hubby student ADP. Mama pulak bdk sekolah lg. Die punyala bersungguh2 cari my contact no sampaikan my classmate tu dah bosan!!! muahahahaha..... (Sori la Huda....) Because of that, br la mama bagi. Itupun after two weeks. huhuhu...Yelah, that time mama br je 17 & my hubby 20.

Tempat ‘dating’ di mana dia meluahkan perasaan pada anda …
Hahahaha..... KFC Seksyen 18... We all kan student lg. muahahahaha.....

Jika anda masih ingat, ayat yg dia gunakan ketika meluahkan perasaannya …
Apa ye syg????... hahaha.... kelakar la. Nak citer ke? Lebih kurang mcm ni la... My Hubby cakap dia nak hubungan kami ni serius, bkn just nak berkawan je dan kalau bole nak go further lagi. Dia sangat romantik!!! hihihi....

Berapa lama hubungan anda hingga ke jinjang pelamin?
Lama gak... 8 tahun. Bayangkan from mama SPM!!!! After finished our study at U and then found first job. Bila dah stabil, br decide nak kawin. Bertunang dlm 18 bulan dulu, then married. He is my 1st & end LOVE!!!

Berapa lama usia perkahwinan anda sekarang?
Alhamdullillah.., till now dah 4 years, 10 mth, 3 weeks and we will celebrate our 5th Anniversary on early Jun. Insyaallah... Kiranya, our relationship dah 13 tahun!!!

Kejutan yg pernah dia buat pada anda …
Telampau banyak!!! Dan mmg akan terkejut3 la.... hahahaha..... Antaranya my Hubby belikan cincin emas putih batu Saphire from Dubai, bangle emas also from Dubai, jam tangan, my gadgets dan pernah bagi 24 kuntum roses!!!!

Perancangan anda dan dia dlm rumahtangga …
Masa mula2 kawin we all memang rancang nak....
Kids - done (2 princess... x cukup lagi ni. hihihi....)
Car - done (but x dpt beli lg our dreams car)
House - Done (still x dpt beli our dreams house but alhamdulillah...)
And now, nak besarkan anak2 supaya menjadi anak2 yg baik dgn diisi bekalan ilmu dunia & akhirat.

Bagaimana dia melayani karenah anak2 ?
My Hubby lebih penyabar berbanding mama... Mama ni garang & kurang sabar skit. huhuhu... Kalau nak mtk tolong uruskan anak2 like bgn mlm2 buatkan susu ke, mandikan anak2 ke, pun dia bole buat.

Hubungan suami anda dengan keluarga sebelah anda...
Sangat baik.. bukan setakat ngan my famili but dgn sedara mara sume lah. My Hubby ni jenis peramah dan sgt global. Bolelah sembang apa saje ngan dia.

Bagi sesiapa yang suke ngn tag ni, blh la buat ye. Syok gak tau bila dikenang semula detik pertama kali ni. Hehehe... Tapi saya nak tag:-

Nak tahu u all nyer citer pulak... hihihi...
post signature

8 comments:

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

syok baca love story zana...lamanya korang bercinta....ni mmg 1st love betul la..hehehehe.....

ps: bab melayan anak2 tu, samalah kita!!!

Nurhayati said...

suka la hubby u ngorat.. berusaha gigih tuk dapatkan phone.. alhamdulillah.. 2 puteri dah kan.. hihihi

kena tag lagi aduyai.. maceh Mama...

mamazana said...

kak aimi: lama kan kak... 1st love la kononnya. Dah tu, xde org lain nak kat zana... hihihihi....

mummy: bak kata pepatah 'nak seribu daya'... hahahahaha.. jgn lupa wat tag tu ek...

honeylanz said...

hmm.. segan aja nk buat..xpe nnt |Has buatkan..

Jasfyra said...

seronok kan teringat kisah2 lama nih..memori sungguh

psst, saya private blog semula..hehee.kalo sudi nak dtg balik blog saya, leh tinggalkan email add kt jas_fyra@yahoo.com?nanti saya invite awak ye

.: Leen-Wawie :. said...

hehhee.. nak mengimbau kenangan silam.. kelakar jer kan terutama zaman ngorat2 tuh..

wokey nanti kiter jawap tag nih..

atie said...

Sapolah mektie tu ha!!! hihi... percubaan tuk buat2 lupa ingatan.Em nanti kaktie buat ye dik...Kena bukak peti rahsia dulu nih....hahaha

mamazana said...

honeylanz: ala, segan ke? hehehe.. ok kalau dah hilang segan tu has buat ye...

jasfyra: betul tu zura. teringat zaman muda2 dulu. ok, nanti zana emel. thanks.

leen: tu la... teringat zaman kena ngorat.mmg kelakar ok, nanti leen jawab ye.

atie: hehehe.. dah lupa ye kaktie. maklumla, dah 4 hero sekrg kan....
hahaha...xpe kak, slow2.