Sunday, August 9, 2009

Jogjakarta Part 1

Firstly, sori la kat my BIL sbb lambat update citer kat Jogjakarta hari tu. So, entry kali ni mama upload gbr2 kat sana. Mama xde la elaborate sgt. Just upload gambo je. Jangan sampai muntah ijo udah la... hahahaha....

Ok, kalau u all nak tahu, we all g sana bkn utk bercuti je, tp nak g jumpa sedara mara my hubby side. Actually arwah atuk hubby ni asalnya dari Jogjakarta (Brongkol, Sidomulyo to be exact). Kalu ikut cerita my hubby, arwah atuk ni ditangkap oleh tentera Jepun pada Perang Dunia ke 2 untuk dibawa ke Burma dan dijadikan buruh paksa untuk buat jalan keretapi pada masa tu. Belum sampai Burma, arwah sempat lari ke Siam dan masuk ke Tanah Melayu melalui Tumpat dan berkahwin dengan org tempatan. Tu la sejarahnya...

So, ke Jogjakarta ni nak jumpa adik beradik arwah yg masih hidup iaitu Mbah Sugiyono & Mbah Mortini. Arwah atuk anak ke 2 drp 5 beradik.


Kampung halaman arwah atuk







Kebanyakkan penduduk kat sini adalah petani

Pakcik & anak2 buah



Suami Ibuk Damien

Ibuk Damien & cucu

Ni lah adik bongsu arwah atuk, Mbah Sugiyono

Mbah Sirul, isteri Pak Sugiyono

Isteri Pak Darman

Adik arwah atuk yg ke 3, Mbah Mortini









Kak Long jumpa geng......

post signature


2 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

atok aku pun orang indon..dah lama family x balik jenguk family atok aku kat sana..dah lost contact gitu sejak atok aku meninggal :(

mamazana said...

sedara mara ayah zana pun dr Padang, Sumatera. x pernah g jenguk pun....