Thursday, August 6, 2009

Sedihnya Mama!!!

Sori ye babes!!! Lately ni mama kejap ada, kejap xde dlm dunia blogging ni. So sori wat famili yg tertunggu2 gbr2 masa kat Jogjakarta hari tu. Mama try gigihkan diri to update ya... Tunggu!!!

Kalau u all nak tahu, last week adalah minggu yg melelahkan hati dan fikiran mama. Hari2 mama dok runsing sampai x lalu nak makan dan nak tido pun x berapa nak lelap. Alhamdulillah,this week Allah swt telah mempermudahkannya... Syukur sangat!!! Sumenya udah selesai.

Nak citer ke tidak ye? Kalau mama citer kang, ada pulak yg terasa hati. But, this my BLOG. So suka hati den la kan... Kalau ada yg terasa tu, xyah la sibuk2 nak baca ye...

Actually, mama nyer Cuti Tanpa Gaji ni akan tamat end of this month. So, that mean, mama kena balik Shah Alam bersama anak2 dan terpaksa tinggalkan suami tercinta di Jakarta!!! Mama pulak terpaksa masuk keje next month which is in bulan puasa. Aduss.. letihnya... Husband nyer attachment pulak kena sambung end of this year lagi. So, after discuss dgn husband, mama decide nak continue my unpaid leave ni sampai hujung tahun. So... bermulalah cerita sedihnya....

Sebelum mama wat decision ni, mama tanya kat kwn2 opis, mcm mana dgn keje sekrg, adakah workload byk? Diorg kata, so far sumenya ok... Then mama pun tipon bos, bgtau hasrat mama yg murni ni. hehehe... Diorg kata ok, but dgn bersyarat. So, mama pun dgn bersemangatnya buat la surat permohonan. Bila surat permohonan dah hantar, tetiba mama dapat tahu, cuti mama tidak disokong dgn alasan tpt mama xde pengganti dan ada org tu keje rasa mcm nak mati???? Ayoyoyo.... Apa punya kes???

Apa lagi, mama punya la susah hati kat sini dan terus call bos dan tanya nape bole jd mcm ni? Rasanya x salahkan kalau mama sambung. Cuma 4 bulan je. Pastu sambung cuti bersalin skali. Alasan mama, selain husband kena sambung lagi, mama nyer condition x brapa nak ok skarang ni. Yelah, u all kan tahu mama kan kena placenta previa. Kalau mama masuk keje, pastu asyik mc je, camno?

Tp tu la, rambut sama hitam, tp hati lain2. Kadang2 kenapala diorg x nak faham dengan keadaan kita sekrg ni? Kalau yg dah berkeluarga tu mesti fahamkan perasaan mama. Sapa nak duduk berjauhan dgn husband? Kesian kat anak2. Kalau u all nak tahu, my husband ni selalu kena keje kat luar. Pernah keje kat Pakistan & Sudan. But this time mama nak ikut sbb papa kena keje kat Jakarta. Dekat skit. Sementara anak2 x sekolah lg, bole la kan.

Sometimes mama terfikir gak, adakah sbb gbr2 mama yg seronok duduk kat sini, bole g jalan2, g makan2 membuatkan ada org yg dengki dan iri hati??? Mesti la mama bahagiakan bila dapat berkumpul dgn famili??? Ishhh.... Ishhh... x faham gue....

Hari2 mama doa, minta dipermudahkan. Alhamdulillah, tetiba bos tukar fikiran. Dia minta mama wat surat rayuan dan dia akan sokong cuti mama. Ya Allah, x tahu nak gambarkan mcm mana perasaan mama masa tu. Hanya Allah je yg tahu tau betapa gumbiranya mama!!!!. Nasib baik la bos memahami sbb wife die pun rupa2nya pernah ada kes mcm mama jgk... Thanks bos!! Next year saya akan masuk keje dan akan buat yg terbaik. Thanks kat kengkawan yg sama2 sudi doakan utk mama kat sini. Sayang korang tau!!!!

post signature

15 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

Alhamdulillah..syukur tak perlu berjauhan dengan suami lagik..harap2 semua selamat yer...

Dania's mummy said...

akak.. sy try reply msg akak dari last week x lepas... sorry x reply msg akak.. x tau naper x lps...

hajarus said...

Alhamdulillah... semuanyer dah selesai.... harap permohonan cuti mamazana akan disambungkan.... AMIN...

mamazana jangan sedih2 lagi yer....

Ahliahnizam said...

Al-hamd. Moga Allah swt permudahkan segala urusan. wish u best of luck ;)

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

Alhamdulillah..sib baik dpt bos yg memahami.... eh zana...awak jaga2...awak tu kes uri kat bawah kan??? kalau cam tu, mmg akan dpt cuti panjang gak...tak bh ke dpt MC dari doc??? at least takdela potong gaji..kwn akak hari tu almost 2 mths dpt MC sebab tak blh buat keje berat...doc suruh rehat... so, gaji pun jalan...apa2 pun, take care yaa...

Syasmeen said...

alhamdulilah syukur so skrg x perlu lg lah berjauhan ngan suami...erm suami zana org kelantan ek? kat ner tuh....nsb baik bos memahami...take care di sana tuh nanti bila nak blk m'sia jgn lupa bgtau mana tahu leh jumpa ker

mamazana said...

elissmie: alhamdulillah, dpt gak cuti akhirnya. zana & anak2 ni selalu kena tinggal. kali ni nak bls dendam dok lama2 skit. hihihi...

mamazana said...

daniamummy: ye ke? ada problem la tu. xpe, sume dah settle..hehehe..

mamazana said...

hajarus: harap2 la dik...tgh tgu surat je ni. dah x sedih, makan pun dah berselera ni.. hahahaha...

mamazana said...

ahliahnizam: Insyaallah... mekacih ye ummi..

mamazana said...

kak aimi: mmm... zana nak jgk wat camtu tp bila nak amik cuti tanpa gaji pun susah, ini kan pulan mc dgn bergaji. huhuhu... anyway thanks ye kak aimi.

mamazana said...

syasmeen: aha la meen, org machang. bila zana balik nanti kita set tempat utk jumpa ye....

zane said...

alhamdullilah...beres dah!!!!!!

neezareef said...

akhirnya dpt good result jugak
baik boss memahami..tp org lain lak yg lebih2 kan

mamazana said...

neeza, org yg lebih2 tu x memahami pasai die xde famili.. huhuhu...