Friday, September 11, 2009

Juadah 20 Ramadhan 1430H

Yeehaaa... Ptg ni we all nak balik Shah Alam via KLM!!! Kali ni balik lama sikit. 4 okt baru mai sini balik. En.Hubby pulak just hantar mama & anak2 pastu dia balik Jakarta on Sunday sbb kena keje lg. Then on 16hb, br papa balik Shah Alam utk cuti raya.

Semalam mama buka pose sorang2 lagi. Papa ada event berbuka pose dgn projek team. Menu semalam mama masak udang masak tempoyak, sotong goreng tepung & udang goreng kunyit. Nak habiskan stok lauk kat dlm esbok ni sbb ptg ni dah nak balik Shah Alam. Itupun mama tinggalkan ikan tenggiri utk papa goreng bila papa balik sini.. Pastu mama kukuskan pau frozen yg dah last stok tu.

Menu semalam

Sebenarnya udang ni mama nak wat masak lemak cili api. Bahan2 sume dah siap, tinggal nak masak je. Bila nak start masak, br tahu stok santan kotak dah habis rupanya. Terus tukar wat masak tempoyak sbb stok tempoyak ada byk lg.

Sotong ni en.Hubby yg request suh wat goreng tepung. Mama menurut perintah je.

Udang goreng kunyit utk anakanda sbb dia x mkn pedas. Just letak bawang je. Cili diharamkan ye!!!

post signature

6 comments:

MRS. K said...

marbeles.. menyelerakan..

hajarus said...

sedapnyer udang tepoyak tu.... lamernyer tak makan tempoyak.... mabelus...

ainazliena said...

salam kenal..tgh pregnant yek..klu kluar bby girl..bole geng dgn sy..

singamaraja said...

Selamat menyambut idul fitri

NURA said...

salam sobat
wah macam2 makanan yang menggugah selera semua nich,,

ada AWARD sederhana untuk mba,,mohon diterima ya,di blog NURANURANIKU,sahabat lama di ALJUBAIL.S.A,trims.

suhaila-ab said...

meriahnya laukkkkk...peberet aku sumer tuh...terliur aku tau,....
pegi la umh aku...ada ucapan n kad raya utk ko..posmen dah cuti raya daaa...