Monday, November 30, 2009

Mama Check-up @ 36 Weeks

Saturday morning, mama & papa g check up @ 36 weeks kat SJMC. Sampai SJMC dlm kul 8.05 pg. Then kat registration counter, mama dpt no 15. Org x ramai sbb still cuti raya kot.Tp kat kaunter klinik Dr. Delaila, still dpt no 4 je. Settled check up dlm kul 10.3o pg.



Updates check up


BP ~ 120/70

Urine ~ Protein (TRACE), Sugar (NEG)
Berat Baby ~ 2.795 grm


Masa 34 weeks hari tu, mama ada bgtau kepala baby dah turun kan. Tp masa scan baru2 ni, i got a shock news. Kepala baby naik balik la!!! Tp dlm keadaan melintang pulak tu. Ya Allah, mcm mana la baby mama bole naik balik ni? Mmg lately ni baby tersangat la lasak. My gynea bgtau, baby still bole turn down sbb air ada banyak lagi. But if the baby hasn't turned in next visit which is 37 weeks, my gynea suggest to mama a C-Sec birth!!! huhuhu.... Tak nak!!! Kita ni dah la penakut.






Ok, kalau u all nak tahu, kedudukan baby mama melintang mcm dlm pic ni la sekrg. Just opposite which is kepala baby kat bhgn kanan perut mama, badan or tulang belakang kat bhgn atas, then tangan n kaki menghala ke bawah. That why doc kata ada chance lagi nak turun. Kawan2 mama semua, nanti doakan baby turun ke bawah ye. Mama nak deliver normal....


So, next appointment on 5th December 2009. Gi check up nanti mama kena drive ke SJMC sorang2. My husband x dpt balik & temankan sbb kena attend meeting kat Bandung. Pastu x jumpa dia sampai la 23rd Dec. Lama tu!!!! huhuhu.... Dah la my EDD on 25th Dec. Hopefully bila papa dia balik, barula baby kuar ye.... Amin.....


post signature

10 comments:

CuTeMiUt78 said...

oopssss.. blh plak dia duk pusing camtu ya.. eemmm harap semuanya dlm keadaan yg selamat.. semoga dipermudahkan semuanya

vee said...

Zana..seramkan bila doc kata nak kena caesar deliever..vee doakan semoga baby turun ke bawah..InsyaAllah..

aja said...

zana, baby nak bgtau gender apa tu... terserlah ke gender an dia... mak dia tak mau tak mau tau.. tu dia bg hint saat2 akhir....

Emy Omar said...

Zana..insyallah semuanye selamat..doa banyak2 agar baby back to its position..

ita plk said...

weh,lasak ni.takper,takper...dia saja je nak bagi mak dia gabra tuh...saja nak pusing puas2.insya allah nnt dia turn to the normal position.

mamazana said...

Mudah2an.. Thanks ye Rina...

mamazana said...

Vee, mau x seram. 2 anak seblm ni ok je deliver normal... tetiba anak no 3 kena C-sec pulak... takut!!!

mamazana said...

hehehehe.. nak bgtau gender apa ek??? doc dah tau, tp aku yg xmo taunya...

mamazana said...

thanks Emy. tiap2 mlm dok ckp kat baby ni mtk dia turun ke bwh...

mamazana said...

mmg lasak auntie ita... x leh dok diam. alih2 dah duduk melintang kasi mama dia gabra je....