Thursday, December 31, 2009

Mama Check up @ 41 Weeks

Bila bc tajuk entry kat atas ni rasa kelakaor pulak. Mesti ada yg cakap or kuar istilah ...Bunting kerbau... bunting gajah... hahahahaha.... Mama rasa pregnant kali ni la yg paling lama.


Pagi tadi mama g check up or 41 weeks. Mama g sorang2 sbb my hubby xde. Itu pun mtk tlg my bro antakan. Kiranya last check up for me & for year 2009. Masa Doc check, baby still x engage lagi. Still cool & steady. Xde tunjuk sign langsung nak kuar. Contraction pun xde. Alahai...


Mula2 tu mama dah nekad nak deliver on 1st Jan 2010. Pastu mama bgtau sekarg ni my hubby xde & my sis pulak nak kawin on weekend. Then, bila doc scan & wat CTG, Doc pun suh mama deliver baby on 3rd Jan. Doc kata, memandangkan baby mama sihat, tali pusat x terlilit, air ketuban pun cukup dia suh mama enjoy dan makan puas2 on my sis wed's dulu. Then malam tu br dtg induce. Hehehehe.... Kelakar pulak doc ni. Nampaknya sempat la mama makan nasi kenduri dulu. Dengan syarat, baby at least must have 10 movement a day. Kalau dlm masa 3 hari ni xde tanda2 nak bersalin, meaning 3rd Jan 2010 kena induce sbb dah overdue. X sabar2 pulak rasanya.... hihihi....


post signature

2 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

wow..41weeks dh..mmg baby ni nak jadik baby 2010 yek..=D

nway, semoga sume selamat yerk mama Zara..pray the best 4 you..=)..oh..n happy new year too!!

::Mamalyna:: said...

3rd jan? same besday ngan saya...zana dah bersalin ker?