Wednesday, December 23, 2009

Menghitung Hari...

Salam dears!!!!






Mama masih di rumah, masih menghitung hari lagi. Baby ni xde tanda2 langsung nak kuar. Seronok agaknya duduk dlm mama nyer womb ye...!!! Kalau ikutkan mama nyer EDD on 25th Dec.ni. Papa pulak, by hook by crook kena balik Jakarta on 27th Dec. coz nak reset visa. Mama kalau bole nak deliver baby before papa balik Jakarta. Kalau tidak, sapa yg nak temankan mama kat labor room & sapa yg nak azan & qamatkan baby???



Tp tu la... Kita hanya merancang, Allah yg menentukan semuanya. Mama kalau bole nak tunggu sign of labor tp sampai sekarg xde any sign pun. Mama dah amik keputusan, this Saturday mama ada check up for 40 weeks. If still don't have any sign nak deliver, mama nak induce je la. Sakit mmg la sakit sbb kena paksa sakit tp nak wat camne???



Kalau en. Hubby tu keje kat sini xpe la kan. Dah la keje jauh, so mama terpaksa la berkorban. Masa deliver Arissa pun mama terpaksa berkorban gak sbb papa masa tu keje kat Sudan. Harap2 dlm minggu ni baby dah bagi sign nak kuar la ye... Dan semoga semuanya dipermudahkan.... Amin....


post signature

7 comments:

ibu emy efy eqy said...

isyaALLAH, mamazana. semuanya akan berjalan dengan lancar.

akak dulu, selalu bercakap dgn baby dlm perut supaya lahir cepat...
masalah akak sbb pengasuh yg nak jaga anak kedua akak tu ada hal dlm 1 minggu... jadi susahlah kalau bawa dia masa akak nak bersalin.

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam...semoga allah permudahkan segala urusan mamazana...aminnnn..saya pun dah pernah induce...mintak simpang la yer...sakit nya allah saja yang tau...

iedaLUVsham said...

semoga semuanyer berjalan dengan lancar, take care kak :)

vee said...

zana..byk2 bersabar ye...semoga semuanya berjalan dgn lancar...insyaAllah..

Emy Omar said...

Insyallah mudah2 semuanya berjalan lancar ye..sabar & tawakkal pada Allah

ita plk said...

weh,aku teringat masa nak give birth kat Umar,sebab tak sakit punya pasal,dan aku yg selamba tido kat dlm labor room,doc induce.sakit sampai rasa tak nak beranak woi.air ketuban dah pecah la tu yg kena induce.tapi takpe,ko redah je la.janji baby and mami selamat ;)

mama_umar said...

semoga sumer slmt nnt ye,xper,baby phm tu..hehe