Saturday, July 31, 2010

New Friends... New Gear...

Masih ingat entry Milik Siapakah Accord Ini?

Alhamdulillah.... Ada rezeki lebih untuk kami tahun ni.
Akhirnya Tafetta White officially telah menjadi milik kami sekeluarga...

Thanks sayang for fullfill my dreamzzzzz.... lalalalalala....

Mama x sangka pulak, papa betul2 serius nak beli masa bwk mama gi Honda showroom ari tu.

Alhamdulillah....Raya tahun ni, kami sekeluarga berkereta baru...

Welcome home Taffetta White.... You are now part of Wan's families... ngeeeee.....

Owh ye.... gimana dgn my old car, en.WIRA ku ini??? Adakah akan di let go??? Adakah ianya akan dinyahhh dr Wan's famili????

Owh... No..no..no..no...
En. Drillers ini tidak akan di let go atau dinyah dalam ruang hati mama... En. Drillers masih menjadi peneman mama yg setia, hantar mama ke opis, ke Giant, ke Tesco, ke Jakel atau ke mana saja... hehehehe....

Tp, sekali sekala mama bawak la jgk Tafetta White tu. Bknnya apa, kalau bole mama nak nak en.Hubby yg drive. Mama nak jd Puan Besar kat sebelah je.... hehehehe... bole gitu syg???

Nota kaki: Now, mama tengah tunggu another car to come in by next week. Insyaallah...

post signature

31 comments:

MRS. K said...

kete bawu.. bestnyer.. jauh la berkereta raya ni eh.. dari selatan ke utara ke timur ke barat! hehehe

dayah said...

kak zana: confirm kena balik kelate lama-lama raya ni.. hahahahahaha...

Fieza79 said...

cantek nya keta baru..best tu...
tp kalau sy sy lebih suka drive sniri...tak suke dok sblah...hehehh..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

trend skang ni gabung thn bday suami isteri kat keta, sama ngan abang2 eliss..huhuhu

ikiqzana said...

tahniah zana..
seronok dpt kete baru.

mamazana said...

alolololo mrs.K...

kena round satu mesia la gitu... hehehe...

mamazana nak dtg raya umah hadif kat nilai bole???

mamazana said...

dayah, kalau x beli keta baru pun, mmg balik sana lama2...

tp, tahun ni pecah rekod. raya pertama, abg wan nak raya kat sini... akhirnya... hahahaha

mamazana said...

mmg best drive sendiri fieza... tp disbbkan en suami mama tu kejenya kat jakarta, nak jgk skali skala jd mem beso... heheheh

mamazana said...

nak dpt no gini pun kena bayo gak eliss wei...

lama dah ngidam...

mamazana said...

ala kak zana, kiteorg numpang je... hehehehe

Papa dah pulang baby... said...

syg jgn tunjuk no plate nanti org tau hehehe

mamazana said...

alamak sayang... x bole tunjuk no plate ek?? huhuhuhuhu....

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

perghh.. baru tu..
chantek seh!congrat mamazana, bleh beraya ngan kete baru..
cop, u pakai trick ape nk jerat somi bli new car ek, ekekeke.. i nk cuba try test jugak, hihihih.. ;p

NOORWAHIDAH MOHD RIDZUAN said...

wah..bestnya ! tahniah ye mamazana.kelas u..dapat keta baru lagi =)

Zulaikha Mohamad said...

wow~ best2.. waiting for ours jgk nih but not accord la.. hehe.. congratulations akak.. :-)

Syasmeen said...

WOW...kereta baru tuh..alhamdulilah rezeki, nanti raya kelik kelate ngan kete baru lah ek...

Yan said...

congrates dpt kete baru.. rezeki keluarga..

norihan said...

wah...cantiknya kereta baru tu....tahniah moga murah rezeki mamazana lagi...

mamazana said...

thanks leily...

i x pakai trick apa2 pun... just gesel2 + rengek2 je... muahahahaha...

mamazana said...

thanks wahidah....

rezeki haziq agaknya...
mama just numpang je...

mamazana said...

owh... zue pun waiting new car jgk ke? hehe....

anyway,congratulations in advance from kak zana ya.... :-)

mamazana said...

alhamdullillah...

raya tahun ni raya kat shah alam... maybe kelik klate raya ke3 kot... heheheeh

mamazana said...

alhamdulillah yan...

rezeki anak2 namanya tu... hehehe

mamazana said...

mekacih norihan...

semoga kita sama murah rezeki ye... amin...

Syasmeen said...

zana..kelate kat ner? maybe meen pun insyallah kelik klate raya ke 3 gak nanti leh lah p ziarah @ beraya kat sana hehehe

ct shah said...

salam kak zana.congrats 4 ur new car.saya pun baru beli honda.but civic jer,and taffeta white jugak sbb white colour look very class to me.:-)

mamazana said...

hi meen... owh, balik kalte jugok ke? bole la jumpo.

klate kat machang, jln nak ke t'ganu... dekat dgn uitm..

mamazana said...

salam ct...

wah new car + keta raya jgk ye...
walaupun civic, kita satu famili.. honda famili... kekekeke...

Emy Omar said...

tahniah..tahniah..dah ada kereta baru..cantik

mamazana said...

tenkiu...tenkiu emy.... hehehe...

adlin linda said...

wah..hebatnya..saya terlewat skit nk ucap tahniah dpt kereta baru..tp still baru sgt2 lagi kan..cantik...