Monday, October 25, 2010

Fruit Cocktail Drinks

Melayan tekak en. Hubby last weekend. Dia mmg suka drinks ni... Bole letak mcm2 kat dlm drinks ni mcm jelly ke, nata de coco. Mama pulak masukkan apa yg ada dlm fridge je.. Mmg simple. Xpe, yg penting e.Hubby suke..


Bahan-bahan ( 4-5 orang )
1 tin besar fruit cocktail
1 tin susu cair
500 ml ice-cream soda
Ais secukupnya

Cara-cara
Masukkan susu cair, fruit cocktail dan ice-cream soda ke dalam punch bowl.
Kalau nak manis lagi bole la tambah gula. Mama tak tambah sbb fruit cocktail tu dah manis.
Then, tambahkan ketulan ais. Mmg sedap bila diminum waktu2 panas. Nyaman je rasa tekak... heheehehe...

post signature

4 comments:

Zulaikha Mohamad said...

suke jgk... tp tak penah buat.. pasni bley try.. hehe

Rinna said...

Hmm..sedapnya.. tgk..Capucinno tuh.. :)

mamazana said...

zue, pasni bole try sbb senang bangat nak buatnya... hehehe

mamazana said...

sedap kak rinna... slurp...