Thursday, November 11, 2010

Looking For Pre-school

Rupa2nya susah gak nak cari sekolah terbaik untuk anak2 kan... Selalunya dengar citer kawan2. Mama xde la amik port sgt sbb masa tu anak2 kecik & x sekolah lagi. Tp bila dah kena kat diri sendiri, baru la tahu...

Last year, my big gurl was school at Tadika KEMAS. Batrisyia ni since dia baby until now still stay with my parents. Mama mmg x pernah anta anak kat mana2 babysitter or any nursery pun. My parents x bagi. Diorg ckp selagi sihat diorg nak jg cucu2 sendiri. Mama bknnya apa, xmo nak nyusahkan my mak je. Sebab tu la mama anta Kak Long kat KEMAS ni. Biar dia berkawan2 dulu. Lagipun dekat dgn my parents house.

Next yr kak long dah masuk 6yrs. Sekejap je rasanya.
Next 2 yrs dah masuk standard 1 pulak...
Tua pulak mama rasa... huhuhu....


Bukannya mama kata KEMAS ni x bagus, tp it depends on teacher jgk. Kalau teacher tu ada skill mengajar, mmg student akan jd pandai. My nephew, Irfan pun belajar kat KEMAS jgk. Bila dia masuk standard 1, Irfan jd best student among standard 1 kat sekolah die!!! Gud job Irfan!

So, this time mama masukkan Batrisyia kat sekolah swasta yang ada menerapkan unsur2 islam pulak. Mama nak Kak Long tau basic solat, doa2, salawat, etc. Senang citer mama nak cari Islamic English school.

Smart Reader ni mmg la bagus xpecially kalau nak anak2 pandai berbahasa English. Tp mama nak yg ada menerapkan unsur2 Islam.

Kat area Shah Alam ni ada Q-Dees ke? Rasa2nya xde kot.

Little Caliph pun ok gak. Ada ciri2 yg mama nak. Kwn2 mama pun ada yg anta anak diorg kat LC ni. Bole dipertimbangkan...

Mama ada dgr ada satu franchise Genius Aulad baru bkk kat area Shah Alam ni. Mama berkenan gak dg modul dia cuma fee mahal skit. Nak gi survey la tghari nanti.

post signature


4 comments:

wan nurul hezrina abd halim said...

konsep nyer gni kalau bayar mahal belajarpun bgus..tgk yang privet nyer bgus gk tapi mahallah..hehe tapi kemaspun ok cuma govmen tau2jerlahkan..aah payah gak ek nak mikir nak antar kt mane

kiut jer kak long..hehe

Dania's mummy said...

akak, genius aulad ada kat sek 24 la, kak, kat bulatan tu.. tau kan?

q-dees, saya tgk website dia, ada kat sek 7. tapi x tau kat mana...

mamazana said...

nurul, pre-school swasta mmg mahal. kalau 1st registeration fee dia mcm nak masuk belajar kat university je. huhuhu

mamazana said...

kak zana dah gi dayah. dah byr booking fee td. Q-dees ada kat sek 7 ni tp mcm leceh lak nak anta pastu anta balik umah. so kak zana decide anta kat GA sbb dekat ngan umah atok sek 20.