Thursday, May 5, 2011

Alhamdulillah.... Finally....

Alhamdulillah....

Bersyukur sgt kepada Allah swt, akhirnya doa mama sampai dan dimakbulkan juga olehNya.

Setelah hampir 3 1/2 tahun, en Husband bertugas diperantauan ~ Jakarta~, akhirnya bermula 1 Mei 2011, en Husband saya telah 'back for good' dan akan bertugas di HQ.

Before this in 2009, Mama & anak2 sempat bermastautin di Jakarta selama 10 bulan then we all kena balik sebab mama bersalinkan Haziq & kena masuk bertugas semula. Terpaksa la tinggalkan papa sorang2 di sana.

Anak2 la yang paling happy sebab papanya dah ada depan mata. Dah bole jadi mcm kawan2 atau sepupu diorg yang lain. Seblm ni kalau mama bwk gi jln2, diorg mesti sedih sbb xde papa xpeciallly Batrisyia yg amat rapat dgn papanya.

Sepanjang PJJ (perkahwinan jarak jauh... hehehehe), pelbagai dugaan yang hebat2 telah kami sekeluarga lalui. Dan dugaan ini sedikit sebanyak telah mematangkan diri mama. That means, Allah swt syg kat mama dan uji mama macam2. Nak tgk kesabaran dan iman mama kuat ke tidak. And I will keep this 'ujian' deeply inside in my heart...

Anyway, mama bersyukur my soulmate dah keje kat sini. At least kurangla lelah mama membesarkan anak2 sorang2.


Sila muntah hijau sekarang.... hahahahaha

post signature

9 comments:

mrsharis said...

Hi mama..
tumpang happy..memang sangat2 gembira kalau suami sentiasa ada depan mata kan.

MRS. K said...

wahhh.. tahniah... berkumpul balik..

Ieda Al-Habsyi said...

alhamdulillah kak..tahniah, pasti gembira kan heheheheh :) berjauhan memang tak best :)
Hidung Aku Tetiba Teramat Kembang Selama Dua Hari Satu Malam

Nens Collection said...

tahniah..uuwaa x tertanggung rs kalu husband sy jauh dr sy...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wahhhh bestnyer ... selamat berdating lelama nantie ..

ibuayahdamia said...

alhamdulillah..tumpang gembira jugak.

Syasmeen said...

alhamdulilah...lama betul x berupdate blog nih ttb update dgn berita gembira nih tahniah yer akhirnya suami @ papa ada di sisi

mrs. hisham said...

zana,akhirnya....boleh duduk dibawah satu bumbung nnt ;)

Mar Zarra said...

alhamdilillah..mar pn tumpang gumbiraaaa...:) hope akak berbahagia...amin..