Tuesday, January 17, 2012

Mama, U're Pregnant Ok...

Itu la ayat2 yg selalu en habibi sebut...
Mama sendiri pun dah sedar 4 mths ago darling.
Tapi.. Masih belasah macam orang x peknan.
Masih larat buat apa saja. Masih bole mengemas umah, menyapu, mengemop dan masih bole memanjat bila amik brg kat tpt tinggi. hehehe...
Masih bole dukung budak lelaki umur 2 thn yg beratnya 15 kg.
Alhamdulillah, masih mampu solat dgn mudah..
Kekdg lupa nak makan or terskip mkn sbb bz sgt kat opih.
Lgpun, perut mama pun x berapa nak nampak.
Macam manala en habibi x bising... hehehehe.....





But, sekarang dah x bole...
Kena set in mind that u're peknan babeh... Maybe dah peknan anak no 4, tu yg mcm terlupa yg awak tu peknan.
Ate, kalau mama ni x lasak, sapa la yg nak uruskan rumahtangga yg berselerak yg dikerjakan anak2 + apaknya nanti? Nak menguruskan anak2 ke sekolah di pg hari. Pastu nguruskan apaknya lagi. Adei.... *garu kepala*




Anyway, walaupun sentiasa sibuk, mama sentiasa berdoa semoga Allah swt melindungi mama & baby dari segala kecelakaan. Semoga in another 5 months segala urusan dipermudahkan dan berjalan dgn lancar... Ameen...




post signature

4 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

congrats ... take care ... bestnya tgk kawan2 semua ramai yg preggy ;-)

CikPuanHaLia said...

Congrats mama..happy for u.
Jangan lasak sangat tau..sian kt bby dalam perut tu penat :)

Take care!!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

bestnya. nak jugakkkk :p

Nurhayati said...

sama kita mama oi.. mummy ni kat umah sagat active.. segala kerja wat cam biasa.. nak plak takde morning sickness lagi la tak sedar diri ni pregnant. pernah tu siap berlari lagi okeh.. alhamdulillah Allah permudahkan mummy n mama dalam segala urusan..

congrats bebeh!!