Monday, February 27, 2012

Hadiah peknan katanya ~iPhone 4S~

Hari tu tipon mama Nokia Express Music 5800 buat perangai. Tetiba blank gelab gelita sbb lampu screen x hidup kot. Lama gak la dia buat perangai. Sebelum kejadian, enset tu asek2 la jem, asek2 la hang. Pastu bila hangin amarah udah masuk, mama pun apalagi terpaksa ketuk2 & baling2 manja. Masa ketuk2 tu dah habaq kat enpon, kalau x nyala jgk, cheq tukar baru no. Tetiba menyala pulak lampu screen. hahahaha. xde can la cheq nak tukar enpon.

Pastu kan, ari sabtu lepas kan, cik abe panggil la mama tunjuk benda alah kat atas ni. " eh, apa ni bang.. eh.." tanya dengan muka blur.... hehehehehe...

Cik abe pun suh mama bukak kotak n mtk sim kad 4G mama tu yg baru tu. Patutlah seblm ni dia sibuk ckp nak upgrade mama nyer sim kad. Nak masuk dlm iPhone nghupernya. Tp masa tu mama still blur lagi. Ikut je la dia ckp. Masukkan ID + password Apple. Dah settle sumenya then cik abe un ckp, ok this IPhone is yours...

Haaaa.....! Masa tu rasa mcm nak geget2 cuping telinga kecilmu je, yang! hahahaahaha...

Cik abe kata hadiah sempena mama pregnant anak yg ke4 ni. Walaupun pregnant, mama masih bersusah payah nak uruskan 3 org lagi anak yg mcm2 perangai. Terharu kite. Pastu cik abe kata enpon mama kan dah mula buat perangai. Anyway syg abg ketat2 tau!

Pilihan cik abe mmg tepat sbb mama mmg suka iPhone kaler putih. Sama dgn kaler iPad 2 yg cik abe bagi besday present tahun lepas. ngeh..ngeh..ngeh... Suke.. suke...

Malam tu jgk cik abe ajak gi Subang Parade cari casing cik iPhone mama yg comel tu. Mama pilih casing yg ada flip. Pastu pasang screen protector skali. Settle!!

Pilihan mama semestinya kaler MERAH ler kan... Mama choose kaler Marah & Putih. Ok tak? Dah mcm bendera Indon pulak.. Tp cik abe kata mcm kaler negeri die. huhuhu....

Love u so deeply syg!


post signature


8 comments:

MRS. K said...

waahhhhh... syiokkk nye.. pasni rajin2 update belog tru henpong ye mama..

Neeza.Areef said...

best dpt hadiah time preggy..

blackcardomompods said...

kalu hubby pki ip,syok facetime.kitaorg dlm umhpun facetime-kes mls nk terjerit2.hihi

mamazana said...

Mrs.K, alamak, kak zana pun tgk mengxplore lagi dik. terkial2 lg ni ha... dah pandai nanti bole update selalu. hehehehe...

mamazana said...

neeza, time peknan la bole manja2 + ngada2nya... peknan anak no 4 br dpt hadiah.. seblm2 ni tadak pong...hahahahha...

mamazana said...

owh ye ke.. dua2 pakai iP bole buat facetime. tp abe we pakai S2. x kawan.. hahahaha...

lieyalatif said...

yeay!! kite boleh geng...mmg best tau pakai iphone4s ni....gambar pun cun2 ekekekeekek....lieya skrang tgh gigih cari lagu tuk ringtone...

kalo anak no 5 ni ape laaa adiah dpt ni kan ...jeng jeng jeng heheeheh

mamazana said...

tp kak zana junior lieya la... hehehehe... kak zana pun br nak mengxplore jgk ni. ringing tone x tukar lagi.

anak ke 5 xde kot sbb cdg nak 4 org je... kot2 la.. tu pasal la peknan anak no 4 ni dpt hadiah. hahahaha....