Wednesday, March 25, 2009

Dunia Fantasi di Ancol Jakarta Baycity


Last weekend, mama & famili g celebrate birthday kak long at Ancol, Jakarta Bay City. Ancol ni sgt famous di kalangan penduduk Jakarta coz terdapat dunia fantasi katanya.

Dunia Fantasi atau yang biasa dikenal dengan sebutan Dufan itu merupakan salah satu objek wisata/tempat hiburan dalam kompleks Ancol Jakarta Bay City yang terletak di Jakarta Utara. Luas keseluruhan Ancol Jakarta Bay City yakni 552 hektar, sedangkan luas dufan mencapai 9,5 hektar.Berikut objek wisata di dalam kompleks Ancol Jakarta Bay City :

Dunia Fantasi
Gelanggang Samudra
Atlantis Water Adventure
Pasar Seni
Seaworld Indonesia
Marina
Pantai Carnaval
Pantai Festival
Taman Pantai
Hailai Mercure
Padang Golf Ancol
Kereta Gantung Gondola
Ice World

Tp we all just sempat masuk 2 wisata je sbb bdk2 dah penat. Lgpun hari tu cuaca teramat la panasnya!!!! Next time kite g lagi ye.
Next entry, mama ada update beberapa gbr kat 2 wisata ni.


post signature

5 comments:

azha4ever said...

Syok tu g sana... ala2 disneyland indon... happy belated b'day to Batrisya...

Dania's mummy said...

saya masuk sana hari tu, tp x masuk pun fantasy world tu.. dok lepak kat tepi laut, repack bag.. lg pun duit da habis masa tu... heheeheh x silap tiket masuk 900k kan?

giler rajin kat zana buat reference.. hahahahahaah

mamazana said...

hahahaha... pandai la ko dayah. tp frust gak sbb x masuk sume tpt. sempat masuk 2 tpt je. panas terik hari tu. rasa capek bangat. next time nak g lagi.

Ayumieza said...

wah bestnya dapat g mcm2 tempat kat jakarta ye...

nak tanya sikit akak tinggal disana ke???hehehehe

akak ni url blog nurul yang baru bab dah tukar nama blog www.ayumieza.blogspot.com

mamazana said...

akak duduk kat sana la dik... tp sampai hujung tahun je.