Monday, March 16, 2009

Shopping at ITC Cempaka Mas

Last week, mama g ITC Cempaka Mas yg terletak di Jakarta Pusat. Jauh jgk from our apartment. Kalau nggak macet, adalah dlm setgh jam. Tapi, kalau macet total, waduh mau 2 jam agaknya.

ITC Cempaka Mas ni sama mcm ITC Kuningan yg dekat dgn umah mama tu, tp kat sini lg selesa kalau nak berbelanja. Ada jual telekung, kasut, baju kanak-kanak, beg tangan. Kiranya immitation punya brg2 la.


Adik & kak long tgh tunggu papanya bersiap.


Macam biasa la...

Ini la ITC Cempaka Mas yg terletak di Jakarta Pusat.

Kat sini ada Carefour, so tu sbb ramai. We all lepak kat sini je nak dekat 3 jam. X puas shopping sebnrnya. Tp disbbkan budak2 dah lapar, so terpaksa la balik. Lunch di Beautika. sori, gbr lunch x sempat nak snap.

Ini la bangunan Pasar Tanah Abang yg sangat famous dikalangan pelancong terutamanya pelancong from Malaysia. Sbbnya kat sini telekung, baju, kain batik & brgan tekstil murah2.Betul tak Dayah??? hehehehe... Mama pun x pernah sampai lagi kat sini. So, kiteorg pun cdg nak singgah sekejap after lunch.


Bila sampai kat sini, mama terus x jadi nak singgah bile tgk betapa crowdednya dan macet!!!! My husband bilang, jika mau ke sini, harus sampai awal pagi. So, kena postponed lagi la nampaknya.

See....

Nggak sanggup gue...!!!


So, ini la hasil yg mama beli kat ITC Cempaka Mas. Byk beli t-shirt je.


post signature

7 comments:

Syasmeen said...

zana by nya beli pakaian utk anak2 nanti dah blk m'sia penuh lak heheheh

e.l.i.s.s.m.i.e said...

syoknyaa shopping :D

Nurul said...

wah sakannya memborong pakaian hehehehe...

ni yang wat tak sabar2 menanti bulan 12 hehehehe padahal lambat lagi hehehehe...

Dania's mummy said...

glamor la gak tanah abg tu.. lg2 yg blok A tu... hari tu kitaorg sampai pagi, so x ramai sgt org.. lg pun monday masa tu.. klu weekend agaknya ramai mcm kat ICT mangga dua tu.. x sanggup...
btw, td tgk berplastik2 knp yg di tunjuk kan sikit ajer???

aimi @ kamalina said...

zana..awak sana kat mana ya?? akak ada planning nak ke indon bln 5..tgh sibuk survey tiket etc.. ingat nak gi Jakarta, pastu Bandung.. :D

mamazana said...

meen: beli bj t-shirt utk basahan je.

e.l..s.s.m.i.e: nasib baik iman kuat lg. t-shirtnya murah2 bangat!!! tu yg beli skit je.

Nurul: Nurul nak mai sini hujung tahun ni ke? meh la sbb sale hujung murah2 mall kat sini.

Dayah: ala dayah, tunjuk skit2 je. tunjuk sume kang...

kak aimi: kak, zana ada kat area Jakarta Selatan. Dah mai bln 5 ke? Pakej ke or sendiri? Husband saya bilang, tiket utk may mahal la kak.

aimi @ kamalina said...

re: akak dpt tiket murah AA...dah booking pun... pegi pun sendiri.. kalau airport area mana??? nanti zana blh email akak tak?? nak tanya few details laa... email akak : aimi_jalina@yahoo.com