Saturday, March 14, 2009

Soal Selidik Tentang Kamera

Kali ni kena tag ngan adik Nurul. Mama baru kenal adik ni, tp dia dah bg award. Baiknya...!!! Ok, sebelum dapat award ni, mama kena answer some question.


1st, copy & paste segala-gala maklumat pada entry ini di blog anda semua dan pastikan tinggal komen pada saya yang anda telah menjawab ttg kaji selidik ini. Ikut arahan yang diberikan dan pastikan semua soalan dijawab!!!Pastikan kamera anda berada ditangan anda ye semasa menjawab soalan ini.

Brape saiz skrin LCD kamera anda??
3.5 inci...

Ada Touch Panel??Sekiranya ada,apa kebaikan & keburukkannya??
Ada, using by finger je. Kebaikkannya, byk gak tp kalau tersilap touch, leh terdelete maa...

Imej yang diambil semasa bergerak ok @ tidak??
Kalau pakai flash, ok. Tp bila flash off, gbr spoil bila bergerak...

Imej yang diambil pada waktu malam adakah clear @ tidak??
So far ok la. Actually byk lg function Album T ku ini. Tp mama yg x rajin nak explorenya...

Brapekah Mega Pixels kamera anda??
10 Megapixel je... hehehe...

Apakah kemudahan yang ada lagi pada kamera anda??
Antaranya, Smile Detection, Face Detection, Face Searches with Filter by Faces & byk lagi...

Apakah jenama kamera anda sekarang??
Sony Cyber-shot DSC-T700

Adakah anda berpuas hati dengan kamera anda sekarang??Sekiranya tidak berikan sebabnya??
Puas hati sangat sbb Album T ku ini comellsss, ringan & senang nak bwk kemana2, leh simpan dlm poket je compare dgn my last camera digital Olympus yg gedabak itu. Lagipun my hubby yg belikan... hihihi...

Apakah jenama kamera yang anda impikan??
X kisah sebenarnya, yg ni pun dah syukur sgt sbb husband belikan. Tp my hubby pulak yg mengidam Nikon D-70 or Canon EOS 450D. perghhh...

Berikan sebab kenapa anda pilih kamera impian anda itu??
Nape ye syg??? Hasilnya nanti mmg, mmm..... power kot. hahaha....

So, babes!!!
Meh la jwb soalan tag ni, then amik AWARD di atas ya. Tag ini mama bagi kat sume followers, silent readers & all bloggers yg singgah.

post signature

2 comments:

Intanaziela said...

mama zana (errr aku cam pelik je kan..aku nak panggil ko baza je boleh tak?) syok yer cuti panjang..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tenkiu..nanti ku pungut award ni dan jawab tag :D