Thursday, March 12, 2009

Taman Safari Indonesia (Safari Park)

Taman Safari Indonesia ni ada Safari Park, like modern zoo which is thousands of animals can be seen from up close where animals can live like in nature. Its likes travelling the world's forests, while enjoy the beautiful panorama of the Pangrango mountain.

So, lets enjoy some pics of animals that we have been taken on that day.

Entrance of Taman Safari Indonesia. Feesnya juga berbeda2 ya.

Yeehaa..!!! Cowboy Show!!!



Tapir. Batrisyia kata mcm panda je sbb the colours 'Black & White'.


Antara animals yg ada kat Safari Park. Terkejut gue sbb ekornya terangkat ke atas!!! muahuahuahuahua......

Nama badak ni Dolly. Dolly telah melahirkan anaknya yg ke3 pada 21 Feb 2009. huhuhu....

Mmmmm.... x sbr2 nampaknya kak long nak bg carrot ni ye?


Ramai gak hari tu sbb mungkin cuti umum kot. Isshh... machonya yg bertanduk tu!!!

Nampak mcm jinak je kan.... Alamak, nampak kepala suamiku..huhuhu...





Ratu carrot..!

Kak long tgh mencuba bg sendiri tanpa dibantu papa.

Ishhh... Biar benar. Dibuatnya gajah ni mengamuk, habisla sume keta kena lanyak.

Time ni mama & kak long menjerit takut tgk belalai gajah masuk keta.

Org kat sini panggil Jerapah.


Cheeeezzzzz......



Hensem tak saya????

Tgk, berani betul papa turunkan cermin ye...



Harimau kat sini dilepaskan macam tu je...




Beruang pun dilepaskan macam tu jgk.

Memang seronok sgt kat sini tau. Walaupun hujan, tp we still enjoy!!!!!

7 comments:

Nurhayati said...

mamazana!!!!! bestnye safari ni..
ni yang wat nak pegi sana... tidakkkkkkkkkkk

Dania's mummy said...

pergh... best nya... giler la... berani yek diaorg buat... m'sia yg konon2 nya maju pun x berani buat zoo terbuka mcm tu...

mamazana said...

hi mummy...!!!

mmg best sbb animals kat situ dilepaskan mcm tu je. pastu safari ni atas bukit. so, nyaman bangat!!!

meh la dtg sini. tiket flight murah aja buk..

mamazana said...

dayah,

mmg advanced kan. open zoo. byk yg indon anvanced compare ngan m'sia. keta kat sini pun canggih2.

aimi @ kamalina said...

hi zana..bestnya awak...mc2 tmpt dah pegi tu... mmg berjalan sakan..sure puas hati kan.. lama akak tak tinggal komen, tapi selalu singgah baca kisah awak kat sana..

mamazana said...

hi kak aimi,

time kasih la sbb sudi singgah. zana pun susah sgt nak singgah blog kengkwn yg lain. network too slow la kak. pastu jd housewife pun penat skit. lgpun pantang bkk laptop menerpa aje bdk berdua tu.

blum brjln sgt ni kak. byk lg tpt yg blum pergi lg. meh la dtg sini kak...

Syasmeen said...

bestnya zana...cantik lah safari tuh erm berjalan sakan je lah puas hati kan..dpt p sana x yah pikir2 psl keja...