Thursday, March 12, 2009

Taman Safari Indonesia

Last monday, cuti umum Maulidur Rasul. So, papa ajak we all g Taman Safari Indonesia. The location Taman Safari Indonesia is in the highway between Jakarta and Bandung West Java. It is just 100 km drive from our apartment or only 2++ hours by vehicle. Ianya juga terletak di area Cisarua-Bogor dan terdapat ramai etnik Sunda di sini.

Ready to go.....

Pak Sardi, our driver of the day.

Cantiknya view kan.... Taman Safari tu terletak kat atas gunung tu la. So perjalanan kite ni mcm naik puncak.


Sepanjang naik ke puncak, ramai betul yg menjual pisang, keledek, avocado & etc.






Sepanjang naik ke Taman Safari, ramai betul penjual2 cilik menjual pisang & carrot. Rata2 sumenya budak2 bwh 10 thn. Kesian sgt tgk diorg ni.

Carrot2 ni utk diberi mkn kat animals at Safari Park nanti.

Wah... nak sampai dah!!!
Next entry mama akan share ngan u alls the pics of animals kat Taman Safari Indonesia ni.

1 comment:

mamazana said...

mmg seronok g sini especially bdk2 la. next time kite g lg ye papa.... hehehe...