Monday, April 6, 2009

JKT-KUL, KUL-JKT

Last Friday, mama & famili balik ke Shah Alam. As usuall la, to reset our visa. But this time balik sekejap sgt. U all bayangkan la, from Jakarta our fligth kul 6.45 ptg via KLM. Sampai KLIA kul 9.45 mlm. Then esoknya, balik semula ke Jakarta with flight kul 9.10 pagi via MAS!!! Penatnya!!!! My mum ckp apa tau, we all ni buat Jakarta to Shah Alam mcm KL to Shah Alam je... hahahaha.... Dah tu, 2 jam aja!!

Kesian jgk kat our kids & my parents. x sempat nak bermesra2 dgn bebdk ni pun. Sempat 7 jam je we all kat umah atuk. Next mth pun mcm tu gak. Nak wat camne, tu je tiket yg most reasonable pricenya. huhuhu....

Layan pics yg mama sempat snap during our short travel ni ye.



Sebenarnya 2 princess ni tgh tgu papanya balik dari kantor. Masing2 pun udah bosan. Nasib baik x mengamuk. Udah 1 jam nunggu. Takut x sempat nak g airport je. Dah la jalan kat Jakarta ni jammed. Bak kata org sini, macet total!!!

Alhamdulillah, we all selamat sampai KLIA kul 9.45 mlm.


Time ni kul 6.45 pg, nak balik semula Jakarta. Sempat la amik gbr dgn new cousin diorg Adam Haikal. Tp Mama x sempat nak kelek sgt new baby tu.

First time naik MAS sepanjang travel ke Jakarta. Before this we all naik KLM. Terpaksa duduk separate dgn papa sbb seat yg ada kat tepi tingkap just ada 2 seat je... huhuhuhu...


Adik yg bosan... hehehe...
Antara pulau2 kecil yg mama sempat snap. Indonesia kan ada byk pulau. Tp yg ini x tahu la pulak apa namanya.


Papa.., Best ke dok sesorg tu???

Kecian anak mama ni. X cukup tido. Yelah pagi2 dah kena bangun.

Area Jakarta Utara. Dah nak sampai Bandara Soekarno Hatta

Padat kan...
Bole dikatakan semua bumbung umah kat sini sama je kaler tau.

post signature


4 comments:

Nurhayati said...

memang macet ni... tapi takper berbaloi walaupun skejap... dapat jumpe tok.. jumpe cousin baru..

Adam Haikal comelll.. eh mama amik kenan ek..kot dapat baby boy lak hehe.. boleh dah tu kan kan kan..

Dania's mummy said...

sian nya.. x balik x boleh ker? knp blk kejap sgt???

azha4ever said...

sian budak2 ngan mak budak skali... tak sempat hilang penat.

mamazana said...

mummy: dpt jumpa kejap pun jd la kan. amik kenan baby boy? mmg teringin mummy wei...but not now la. tgu 2 thn lg. Arissa x pandai mtk adik lg. muahahahaha.......

dayah: mmg kena balik sbb nak reset visa 30 hari. kalau x balik kak zana jd PATI le nanti. hehehe... tiket MAS pulak waktu pagi yg murah. Kalu amik tghari, beza 600. kalau amik hari ahad pulak, beza nak dekat 1,000!!! so, kena la sacrifice skit.

hajar: mmg penat giler. sampai umah, kiteorg nyer aktiviti tido je. capek..capek..