Friday, April 17, 2009

My Lovely Princess

Dah lama mama x update kan. This time nak layan tag je. TAG from Kak Aimi & Meen. Tag ni best sbb berkenaan dgn anak2. So, here we goes...
.
.
.
~MY 1ST PRINCESS~

****masa ni Batrisya baru 1 hari. she was admitted about 7 days because of jaundice.. huhuhu****

Nama penuh / lengkap : Wan Nurbatrisyia Safia bt Wan Zul Atfi Yusmar
Panggilan : Batrisyia, Tisya, Kak Long
Maksud Nama Anak : Nur (Cahaya) Batrisyia (Yg Cerdik) Safia (Sahabat Yg Setia)
Jantina : Perempuan
Tarikh Lahir : 22 Mac 2005
Tempat Lahir : Pusat Perubatan Subang Jaya (SJMC)
Berat Lahir : 3.34 kg
Cara Kelahiran : Normal. Alhamdulillah....

~MY 2ND PRINCESS~

****masa ni Arissa mmg betul2 baru deliver & still kat labor room!!!****

Nama penuh / lengkap : Wan Nurarissa Damia bt Wan Zul Atfi Yusmar
Panggilan : Arissa, Adik, Baby
Maksud Nama Anak : Nur (Cahaya) Arissa (Semangat Yg Kuat) Damia (Yg Cerdik)
Jantina : Perempuan... again.
Tarikh Lahir : 08 Januari 2008
Tempat Lahir : Pusat Perubatan Subang Jaya (SJMC)
Berat Lahir : 3.16 kg
Cara Kelahiran : Normal juga. Alhamdulillah...


Apakah harapan anda pada anak2 ini... dan anda nak anak2 ini jadi apa besar nanti... dan KENAPA...?senang kan....??



As a mother, i'm always pray that both my princess growing up with a good health, menjadi anak2 yg cerdik, anak2 yg mendengar kata mama & papa, menjadi anak dan hamba Allah yg setiap masa mengikuti perintahNya. Amin....

Harapan mama & papa pada both princess ialah berjaya dlm ape jua bidang yg mereka ceburi bila besar nanti. Yg penting jgn lupe doakan kesejahteraan mama & papa yg amat2 menyayangi mereka dgn sepenuh hati.

****Papa nak his princess jd doktor, mama x kisah, tp jgn jd penyayi ke, pelakon ke, sudah la... muehehehe... minta dijauhkan... Amin...****

Mama nak panjangkan TAG ni pada
Daniamummy
MummyZara
Mamaliana
MamaNuha
MamaHajar
MummyUmar
MamaHadifKhawarizmi
MummyAthirahAtiqah
dan sesapa nak wat tag ni.....

post signature

9 comments:

Nurhayati said...

ada tag lagi huhuhu... hihih tq mama memenuhkan kembali list tag ku.. hahaha

eh tgk pic kaklong masa baru lahir tukan lebat ek rambut dia.. tembam jua.. dan yang pasti 2-2 anak mama tu comel dan pasti cerdik.. lahir pun 2-2 leh tahan berat dia ek.. kalau nak comaprekan ngan Zara yang kenit tu..hihihi

mamazana said...

mummy, tp Zara sgt tembam & comey bila dah besar kan... Arissa ni lahir besar tp bila growing up, halus skit. Tak mcm kakak die, lahir besar sampai la sekarang... kekekeke....

sekrg ni mama just layan tag jer..

Ayumieza said...

wah kak long tu semangat btol ye badannya...brape tahun beza kak long ngan adiknya???

mamazana said...

hi nurul... mmg semangat. susah nak cari bj die. huhuhu...

beza kak long ngan adiknya dlm 3 thn. tp sblm dpt arissa, kak zana pernah misscarriage dlm 2 kali... isk..isk..

Jasfyra said...

comey nya anak2..kita samalah, ada 2 dara..hehee.nanti kita bincang2 camne nk dpt boy nak.mesti besh..hehehee

tq drop by blog saya.ekceli b4 this private.kalo sudi, leh tinggalkan email add x?maybe lps ni saya akan private balik

syareena said...

1. tembam nye kakak die....

2. mesti best klu peluk....

mamazana said...

jasfyra: ok, nanti mama singgah drop emel...

syareena: mmmg sedap peluk sampai x muat le... kekekeke....

adex-aieda said...

tq kak...
adex utang bayak dah tag ni...
heheheh
bilalh ada masa nih...
ti bila free adex buat eik...

syiokkk dok jakarta?

atie said...

Layan tag ye, thanks singgah blog kita, exchange link n follow 2 k...
salam kenal...