Thursday, May 7, 2009

Strawberry Shortcake


Kalau Hariz anak bujang si Hanis suka Thomas & Friends, my Batrisyia pulak teramatla sukanya Strawberry Shortcake!!! Kalau DVD tu dah berapa kali tgk. Batrisyia dah siap hafal dialog & dah kenal kawan2 Strawberry ni.

Mama nak cari doll utk kak long la. Arissa pulak belum interested apa2 lg. Just menumpang kak long punya dulu je.

Kalau boleh sume nak strawberry. Order air pun nak juice strawberry tp bkn mnm pun. Papa yg kena habiskan sbb masam. Selipar strawberry, bantal strawberry, blanket strawberry, bedsheet je x sempat beli sbb mama dah terbeli bedsheet mama dulu. So tgn dah penuh, next time kite beli utk kak long pulak. Leh guna ke alasan ni?? hihihi...

Antara collection Batrisyia.

Pillow ni kena beli 2. Kalau tidak berebut dgn adik.

Sempat lagi nak posing dgn bantal die tu. huhuhu....

Topi ni beli masa g Ancol hari tu.

post signature

7 comments:

honeylanz said...

apa yg has perasan character cartoon yg kids minat ni berubah ikut age kan. sbb ac ms 2-4 years old..antu kt thomas..sampai dia ada 2 big set thomas..then now dia antu kt Ben 10. aduhei..

mamazana said...

honeylanz: mungkin jgk has. when they growing up, they follow another character of cartoon. lepas ni, agaknya nak Barbie pulak.

wah.. sekrg ni ac minat kat Ben 10 jgk ye... hihihi...

atie said...

Kaktie tak merasa nak belikan mainan camtu untuk anak....huhu. Kalau tidak dengan ummi sekali tumpang main rasanya hiihi.

mamazana said...

atie: ala kak tie, kalau x dibeli mau menangis kat situ jgk. mama die x merasa nak beli mcm ni masa kecik2 dulu.

Ayumieza said...

wah bestnya dapat wat koleksi mcm ni...nurul plak suka wat koleksi apa saja yang berwarna pink...

sib baik dapat mama sporting mcm mamazana ni klau tak tgk jelah...

mamazana said...

ayumieza: nampak je sporting tp sebnrnya garang..!! hahaha....

Nurhayati said...

wah suka la ngan strawberry shortcake ni.. semestinye pink!!! esok harap2 Zara suka gak.. ceh Mummy dia yang over lebihkan..

byk tul koleksi2 tu.. ada tak makan strawberi + choclate.. =)