Thursday, June 4, 2009

Arissa Damia


Arissa ni sebenarnya masih BF lagi. After mama disahkan pregnant, mama ada tanya kat gynea, bole ke BF during pregnant? Gynea tu minta stop coz takut mama bleeding nanti sbb when we BF baby, rahim tu akan mengecut.

So mama pun terpaksa la stop BF Arissa. Kesian betul kat die. Rasa hiba sgt bila Arissa merengek-rengek mintak BF. Especially bila time dia nak tido. Sampai merajuk2 xmo mnm susu botol.

Actually mama mmg nak BF dia sampai umur 2 tahun but dah xde rezeki utk Arissa. Rezeki utk adik dia la nampaknya...

Arissa Damia, maafkan mama ye sayang....

post signature

17 comments:

ninie said...

alalalala ciannya arisaa.... nnti ciann adik kat dlm perut ibu tu tau...

mamazana said...

tu la ninie, kesian tgk Arissa lg2 bile dgr die merengek2 nak nenen... huhuhu....

ninie said...

alahaii....ciannya...nak wat camne kan...kena lah jugak putuskan...lama-lama oklah tu.....yang penting mamanya tu kena jg kesihatan diri dan baby dlm kandungan...

honeylanz said...

cian lak kt arissa. tp x pe, lama gak dia BF, anak2 has sampai umur 8 bln aja mcm tu..pastu x nak dah..

ita plk said...

sure ek zana?sebab setahu aku bila kita bf boleh tandem nursing kan?cuba try tanya laktasi kaunselor.kalau nak infm aku.

neezareef said...

untung dpt bf lama kan..cam sy jap je...

liana said...

ku teramat memahami perasaanmu iteww..sabar ekh zana.. 2-2 kita sayang.. takper arissa dah puas nenen.. lebih dr sethn.. tu dah terbaik buat dia..

yan said...

salam... cian yer arissa sama cam 'Atikah t'paksa stop BF lagi2 time nak tido tue... mmg kesian.. sabar yer mama... tp situasi kita berbeza

mamazana said...

ninie: tu la ninie.. die tgh membiasakan diri la tu... huhuhu...

honeylanz: Arissa ni lama skit. Kak tisyanya sampai umur 9 bln je...

harita: sure nyah... gynea kata x leh BF sbb takut bleeding. rahim mengecut bile BF.

mamazana said...

neezareef: alhamdullillah, kali ni mama dpt BF lama skit.

liana: tu la, 2-2 mama sayang... nasib baik Arissa dah puas BF. Aqil dah stop BF ke? Pasni rezeki liana pulak.. insyaallah...

yan: nape dah stopkan BF atikah? arissa ni pun sama, bila nak tido die merengek2 nak nenennya.. sbr je la...

JIVEBUMZ said...

salam kenalan.. haah kite dok area shah alam jugakkk awak??

mamazana said...

kat shah alam jua.... tp la ni dok kat jakarta for temporary... follow husband...hihihi...

yan said...

nak wat cam mane t'paksa la mama... sbb 2 minggu sudah yan mc 4 ari deman disbbkan puting nenen yan sumbat (susu dah jd nanah)... jd dr suh stop BF takut jadik apa2 lak kat 'atikah... dr tu bg ubat antibiotik, stop susu n tahan sakit...

liana said...

dah stop since 2nd preganancy tu hari..tp mmg planning nak cuba lagi so takderlah nak smbg balik.. nanti lagi kesian

Nurhayati said...

alalalalalaaaa ciannya Arissa.. nak nenen tak dapat.. huhu

e.l.i.s.s.m.i.e said...

mcm tu erk..x per laa, semoga sihat2 selalu mamanya dan baby dalam perut leh membesar dengan jaya :D...

mamazana said...

yan: mmmm.. gitu citernya...

liana: btul jgk tu. dah alang2 stop, biar stop terus kan....

nurhayati: cian saya kan mummy.... uwaaaaa.....

ellismie: biar baby sihat membesar, jgn mamanya yg membesar sudah.... hehehehehe....