Friday, June 26, 2009

Cantik tak saya???

Masa mama tgh sibuk mengemas kat dapur td, si Kak Long menjerit ...Mama,adik main conteng2... Mama ingatkan adik dok conteng2 dinding umah ni ke. Rupa2nya.....

Tengokla anak dara mama ni... Mama.... cantik tak muka saya.....

Siap senyum2 lagi.... Ishhhh... Geramnya mama!!!

Ntah mana la ini budak dpt pen. Papa dia la ni, dok sepah2kan....


Nasib baik pen dakwat basah je. Kalau ballpen, jenuh gak nak bersihkan.

Nah.... Amik baby wipe ni, adik bersihkan sendiri... Kena dera....hihihi...

Nasib baik hilang....

Taraaaaa...... Dah hilang. But still ada kesan pen tu lg. Adik ni notty betul la.

Pastu bagi susu, terus .....zzzzzzzzz......
Sampai meleleh air liur.... Penat sgt la tu lepas menconteng muka sendiri... huhuhu...

post signature


18 comments:

suhaila-ab said...

huh nasib baik tak buat peta kat baju tuh...

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

ni blh geng dgn taufiq suka conteng2 diri sendiri...taufiq lak suka conteng kami & tgn dia... penuh dgn pen... bila kena cubit, taula buat muka cebik..hehehe...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wah..hebat!!! seb baik x conteng muka kakak sekali :D

nasz said...

wakakaka, comel nye

Nurhayati said...

bertuahnya Arissa ni... sangat noty and bijak tau.. dia nak wat painting face la mama.. patut wat butterfly kat pipi tu mesti comel.. hehe

p/s: pas ni awas la, korang tido habis dia lukis2 kat muka uols plak.. ;)

mamazana said...

suhaila-ab: ada gak skit kena kat baju... Sib baik kakak die nampak. Kalau tidak dah buat peta Jakarta tu. huhuhu...

mamazana said...

kak aimi: taufik pun sama ye. Arissa ni wat projek senyap2.Sib baik kakak die nampak. Bila marah, sengih2... Geram mama die.

mamazana said...

elissmie: x dapek... silap2 kakak die yg conteng muka adik...

mamazana said...

nazs: hehehe....

nurhayati: alamak.... mama kena make sure seblm tido kena check dulu sume pen disimpan di tpt selamat. hahahaha...

Rinna said...

Alaahai..biasa laa budak2.. Cian dia ekk kena marah..ngan mama dia yer..

haruan tasek said...

kesian.... nasib baik tak tercucuk mata... bahaya... hilang cantek nanti

mamazana said...

kak rinna: marah2 manja...hihihi

en.haruan: nasib baik la... x cantik nanti. huhuhuhu...

honeylanz said...

hehehe.. sampai ke pipi yg gebu diconteng nye..ery danish jumpa pen conteng kaki...

mamazana said...

has, die ingat blusher kot. selalu tgk mama bersiap. nasib baik x bubuh kat bibir skali. hahahaha...

Zetty84 said...

Wah...besa la kita ada ank dara...ank dara zati pun camtu gak...kalu diorang senyap tu, ada la menda diorang buat... ;p seb bek guna pen, kalu marker pen...jenuh nk pdmnyer...hihi...tomei jerk bila tdo erk... ;p

mamazana said...

betul tu zetty... bila bdk2 berdua ni senyap, ada projek besar la tu... tgk2 dah bersepah2. sabor je ler mama die ni.

n.u.r.u.l said...

eee...comelnye dia...geram nengok..tp sronok layan kerenah anak2 kan...

mamazana said...

seronot, tp bila time wat perangai tu yg penatnya. especially kalau tang bergaduh, adusss... pening mama dibuatnya. huhuhu