Friday, August 28, 2009

Juadah 6 Ramadhan 1430H

Semalam mama x memasak langsung!! Kepala berat, x leh nak bangun. Call en. Hubby, bgtau kat dia my condition. So, my hubby just beli lauk masakan Padang kat kedai bawah umah ni je. Ada gulai telur ikan, rendang daging, paru goreng & sambal hijau. Sori la syg, mama betul2 x larat.

Pastu en. Hubby buat sardine roll, goreng ayam berempah & cili kicap. Nampak tak sardine roll tu, main belasah je papa ni tau. hihihi....

Lauk beli je...

post signature

10 comments:

hajarus said...

banyaknyer menu....

mamazana said...

banyak ke hajar? hihihi...

en.Hubby beli 3 lauk je. pastu yg lain dia masak.

Rinna said...

Wahh byknya lawak..meriah sungguh mejanya.. Kelas hubby zana wat sardin roll... :) Okey ler tuh boleh diharapkan.. hehehe..

sujaihah said...

meriah nyer kak...habis tak...hahhah

alimaz said...

salam..mak aih manyak nyer....habih ker....ish saya tengok macam tak abih...tak pa famili ramai kan.....syoq kan bulan puasa bleh berkumpul makan sesama...

vee said...

Blom baik lg ke zana? kesiannya zana..dah la puasa kena dmm la plk..sabar ye..Pandainya cik abg buat sardin roll..klu hubby vee jgn hrp!!

mamazana said...

kak rinna, lauk beli je tu. sardin roll hubby yg buat. bole la... hihihi..

mamazana said...

mariah ke sue? lauk ni biasanya bwk ke sahur skali....

mamazana said...

baru nak start la vee... zana just amik panadol cold & flu je.

hubby zana pun ada skill memasak... bole la diharapkan kalau time tgh sesak2 tu. hihihihi...

mamazana said...

alimaz, kami berdua laki bini je yg mkn lauk2 ni. x ramai mana pun. la ni kiteorg kat jakarta.