Wednesday, September 9, 2009

MOOD Raya!!!

Sedar tak sedar, hari ni dah 19 Ramadhan. Lagi beberapa hari je nak sambut Hari Raya Aidilfitri. Sekejap je rasanya kan!!! Hari ni juga dah genap seminggu apartment mama kena gempa bumi.

Kawan2 bloggers lain mungkin ramai yg dah shopping baju raya anak2, dah tukar langsir, dah tukar sarung cushion, dah beli kasut dah mcm 2 lagi la. Bole dikatakan sume nak serba serbi baru.... Ada gak yg buat checklist... Check, jgn x check... kuik..kuik..kuik... Kuih2 dah beli ke? Mama main order & tunjuk2 je... hihihi...

Persiapan raya mama sederhana je. Mama byk beli utk anak2 je. Untuk diri sendiri adalah dlm beberapa helai. Ptg ni cadangnya nak g Senayan City. Nak shopping kasut bdk2 & baju papanya. Itupun kalau ada yg berkenan. Mall kat sini x byk yg wat sales mcm kat M'sia. X best betul.

This Friday mama & famili will going back Shah Alam. X sbr rasanya nak balik. Nak last minutes shopping. Kalau sempatla. hahaha.... Pastu nak ajak my parents g buka puasa kat luar. Maybe nak g buka kat Quality Hotel Shah Alam je. Last year kiteorg buka pose kat situ. Menunya not bad, tp very crowded!!! Jumpa di sana ye... Daaaa.............

post signature

6 comments:

iedaLUVsham said...

beshhnyer nak balik m'sia dah! hehehe!!! lame tak raya kat malaysia? mesti best nnt berkumpul ngan family kan ;)

Nurhayati said...

nak blanje kitaorg kat quality hotel ke hihihi

ala tahun ni tak tukar langsir tak tukar cushion huhuhuh

eh eh ada lagu rayaaaaa..bestnyeee

mamazana said...

ieda, seronok dpt berkumpul. Tp tiap2 tahun balik raya umah MIL.

Tu pasal la seblm raya kak zana kalau bole ajak my parents & my sibs g buka pose kat luar. sedihssss....

mamazana said...

jom mummy.... hihihi...

zana pun sama. umah tu dah berhabuk. penat nak ngemas tu... raya nanti dtg la umah...

izan ishak said...

seronoknya nak balik mesia dah...apapun hujan emas di negeri orgm hujan batu di negeri sendiri... mesia tetap dihati kan mamazana?....

mamazana said...

betul tu izan... mesia tetap dihati. lebih2 lg kat sini diorg dah start nak cari gado dg m'sia. apa slogannya.. Ganyang Malaysi!! Kurang asam betul!!!