Friday, October 2, 2009

Baby @ 28 Weeks



Pada minggu ke 28-32

Walaupun gerakannya sudah mulai terbatas karena beratnya yang semakin bertambah, namun matanya sudah mulai bisa berkedip akibat melihat cahaya melalui dinding perut ibunya.. Kepalanya sudah mengarah ke bawah. Paru-parunya belum sempurna, namun jika saat ini ia terlahir ke dunia, si kecil kemungkinan besar telah dapat bertahan hidup. Si kecil kini sudah terbentuk dengan sempurna.

post signature

10 comments:

Alimaz-Kembara Terasing said...

indahnya ciptaan tuhan...

.: SharLeenZ :. said...

masya allah, ajaibnya.. indahnya... hmm mesti tak sabar menanti kelahirannya...

Nurhayati said...

cepat betul masa.. besar dah baby dlm peyot tu yer..

liana said...

rindunya nk peknen lagi huhu

hajarus said...

Ya Allah teringinnyer nak merasai kebahgiaan seperti ni..... sangat teringin nak rase camner rasenyer pregnant

mamazana said...

alimaz: subhanallah.... indah kan...

mamazana said...

sharleenz,mmg x sbr sbb nak tahu baby apa la kali ni. harap2 boy pulak.. amin. hehehehe....

mamazana said...

sekejap je masa berlalu mummy. tp kali ni perut kecik skit. bising en hubby tu sbb die kata mama ni kurang makan. huhuhu...

mamazana said...

jom la peknen liana....

mamazana said...

Insyaallah, satu hari nanti hajar pun akan merasa nikmat pregnant & deliver baby. Mamazana dokan ye...