Tuesday, October 20, 2009

When Batrisyia Question....

Last Thursday, my husband balik Shah Alam sbb cuti Deepavali. So dpt la ajak die g jln2 open house. Seronok... Seronok... But hari Ahad, darling mama tu dah kena terbang balik ke Jakarta.

Then, on Sunday morning, mama pun bgtau la kat Batrisyia that her papa will going back to Jakarta. Dia ni very close n manja dgn papanya.

Mama: Kak long, tghari nanti papa nak balik Jakarta tau.

Kak Long: Ala.... Nape papa nak balik Jakarta mama? (Dgn muka sedih)

Mama: Papa kena la balik sbb papa kan work kat sana.

Kak Long: Mama, nape papa kena work kat Jakarta? Kat Shah Alam ni kan byk work. Papa bole naik train. X payah naik aeroplane.... Kat Jakarta tu kan ada gumpa gumi (bahasa kak long). Nanti umah gegar2 lagi. Papa x takut ke???

Mama: ????????

Ha.... That question, papa diorg yg kena answer ye... Mama x tahu.... hehehehe.....

post signature

12 comments:

.: SharLeenZ :. said...

hahahahaa... silakan jwb yer..
bdk ni makin beso makin pjg akal... penin mama dok pk jwpn yg terbaik...

mamazana said...

betul tu leen. my kak long ni, makin beso makin byk mulut die tau...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

sedih plak dengarnya...kalo kecik2 lagikk tak tahu tanya kan..

Dee said...

jwb jgn x jwb..yelah..riso anak tu...

liana said...

hah soalan cepu emas..
kena suh papa dia jwb hehehe
lama lgi ke job kat sana?

CuTeMiUt78 said...

hah.. camne tu.. budak2 bila dah bersoal2 tu.. kena la jawab kan

mamazana said...

eliss, dah besor ni makin bijak la die bertanya.

mamazana said...

kak dee, sampai sekrg papanya kelu lidah x berkata bila anaknya tanya soalan tu. hehehehe...

mamazana said...

papanya x reti nak jawab. Lama lagi rasanya. adeh....

mamazana said...

papanya x nak jawab pun. rasa bersalah tu. huhuhu....

Nurhayati said...

bijaknye kaklong... dia pun tau takut dok sana kan..hmm moga papa cepat2 balik keje kat msia. sesama kita doakan keselamatan dia kat sana ek ;)

mamazana said...

tu la mummy. mama pun doakan cepat2 la assigment dia habis kat sana. risau betul bila duduk tpt yg high risk earthquake ni....