Tuesday, November 17, 2009

Mama Check-up @ 34 Weeks

Saturday morning, mama & papa g check up @ 34 weeks kat SJMC. Macam biasa, send my daughters at my parent house. Sampai SJMC dlm kul 8.00 pg. Then kat registration counter, mama dpt no 33. Sib baik bila kat kaunter klinik Dr. Delaila, dpt no 4. Settled check up & pharmacy dlm kul 11.oo pg jgk la.


Updates check up:
BP ~ 110/70
Urine ~ Protein (TRACE), Sugar (NEG)
Berat ~ 68.2 kg
Berat baby ~ 2.275 kg


Overall, my gynea kata baby sihat walaupun kecik. huhuhu.... Anyway, i got a gud news!!!! Alhamdulillah, kepala baby dah turun ke bawah. Dah x breech lagi. Baby mama ni very gud baby sbb dengar kata mama. Every night, before sleep mama selalu ckp kat baby suh turun ke bawah. Kadang2 tu terasa sgt baby tgh struggle nak turun. Sampai senak2 my belly ni. Bila dah letih, dia stop sekejap. Then sambung balik. Kesian kat dia. At last, berjaya jgk dia turun. Gud baby!!!


Berat mama pun dah naik 1 kg. Adussss.... Ni gara2 tiap2 malam pekena nasi lemak lah ni. huhuhu... Xpela, my baby punya pasal. Lepas ni mama pulak kena struggle & workhard to reduce my weight. So, next appointment on 28 November 2009 after Raya Aidiladha.


post signature

16 comments:

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam zana...bestnya menanti saat kelahiran...mesti berdebar2kan walaupun dah pernah beranak....

honeylanz said...

lg sebulan la yea.. kejap aja

LiAnA said...

rasa cam kejap je kan.. dh tau gender ekh.. ke suprise hehe

Syasmeen said...

x nmpk gender nya lg ker zana...ke rahsia hehehe

ibuaries said...

seronoknya..x lama je lagi. nervous pun ada jugak kan? take care ok..

my mum say, kalau baby kecil je masa kuar pun x pe. mudah sikit nak bersalin & yang paling penting baby sihat kan. lagi pun baby ni lepas kuar cepat je naik beratnyer :-)

naurah makwa said...

boy / girl?kita tak mau tau lagi..nak surprise

mamazana said...

salam Alimaz, walaupun dah nak masuk 3, still rasa berdebar2 tau xpecially part labor room!!! hihihi...

mamazana said...

Has, lg sebln je. Sekejap je kan...

mamazana said...

Gender dah bole tahu, tp zana nak surprise... hehehe...

mamazana said...

Gynea dah nampak, tp zana yg xmo tahu lagi. tgu 36 weeks nanti la... nak surprise. tp instinct kata.... heheheheh....

mamazana said...

my mum pun ckp mcm tu gak. Biar kecik, senang skit nak kuar. hahaha... Anyway, thanks ye siti...

mamazana said...

Naurah, mama pun x tahu boy ke girl. saja xmo tahu sbb nak surprise...

girl_perak said...

dah 34minggu dh kak...
betul2 biar kecik baby nanti senang kuar...
tp doktor kata jgn bwh 2.5kg cukup...
nanti kena tahan dln inkubator...
hehehe
semoga selamat yea

izan ishak said...

teringat masa pregnant twin dulu, suka makan tengah2 malam...
asal cik abg tanya nak mkn ke?...trus je ckp mmg lapo ni...

**seronok tgk mamazana pregnant... berseri2 n ceria je...

mamazana said...

ye dik. dah 34 mgu. Anak2 mama sume 3kg ke atas. kak long paling berat skit. 3.34 kg.

mamazana said...

berseri2 ke izan? seri org pregnant kot. hahahahaha....

tp sebnrnya mama ni teramatla susahnya hati tau. maklumla, husband jauh...