Thursday, December 3, 2009

Breast Feeding Pump Set

Checklist baby, mama dah posting tadi. And now mama nak share about mama nyer Breast Feeding Pump Set yang mama guna before this. If u all nak tahu, i'm is Happy Breasfeeding Mother tau. hihihi... Mama fully BF Arissa sampai umur dia 1 tahun 2 bulan!!!. Mama x bg die FM langsung pun. But bila dapat tahu mama positif pregnant, terpaksa stop & ajar die minum FM. Kesian sgt tgk Arissa masa tu xpecially during night... Merengek2 nak nenen.... (emo la pulak....)Ok, mama guna Spectra 3 Xtravaganza with double pump set. Masa ni mama mmg survey giler2 sbb set ni kan mahal reganya. Why i used this set? Spectra 3 is almost one third the size of the Spectra 2, no more bulky pumps to lug around which is makes it ideal for home & office use. Mama mmg bwk g office.

The advantages are very quiet compare with Medela, long life span, rhythmic suction (mimics baby's sucking rhythm - very comfortable to use), adjustable suction, simple to use, dual pumping option. Accessories (breast shield, tubing) are separable so it's easy to wash and sterilize. Its light weight and compact design make it extremely portable and good to use in a small space. Lagipun dia ada double pumping.

Masa mama beli set ni, reganya dlm RM527.00. Pakejnya including Spectra 3 Breastpump with 4 Moms Precious Breastmilk Storage + FREE 6 breastmilk storage bottles, Extra Spectra Breast shield set (for double pumping) & Moms Precious Smartpack (with cooler bag set & raincover). But nowadays the price of this set maybe dah naik. Maybe around RM600++ or RM700++.


Overall, mama sgt puas hati dgn Spectra 3 Xtravaganza with double pumping ni.


~ Sharing Is Caring ~

post signature

10 comments:

iedaLUVsham said...

waa...mahalnyer tapi mesti berbaloi kan! :) ieda pon nak try la utk bb akan dtg, dulu amanda xmo bf ngan ieda, xtau nape..so ieda pam jer..

joegrimjow said...

uhuuu
agak mahal jugak set ni ya

mamazana said...

mahal kan ieda... tp sbb semangat nak fully BF, mama tutup mata je... huhuhu...

mamazana said...

memang mahal set ni but sgt puas hati!!!

naurah makwa said...

kak,naura tgk ramai gak yg pakai set spectra nih..naura pakai jenis AVENT,.elok gak kak..tp mahal sikit.Spectra ni banyak gak dia punya botol simpan susu ek.

damia pun still skang kalau nak minum susu FM jer,kena bagi nenen kejap..ala dalam 5 saat jer dia nenen..susahla nak bagi stop.caner ek?

ihatesandcastles said...

Haaa..spectra ni bagus ni..sesuai utk workin mum....recommended!!!

Nurhayati said...

bagus la mama ni. bole try nanti..kalau ada 2nd ecececehh :p

mamazana said...

naurah, yg mama punya ni double pumping tu sbb mahal skit. Both b****t bole pump in one time.

Damia still BF lg ye? Tp xpe dia nak BF 5 saat je. Saja nak bau la tu... hihihi...

mamazana said...

Ya betul!!! suitable for working mommies...

mamazana said...

bole mummy... bila zara nak dpt adik ni... Arissa x lama lg je ni...