Wednesday, February 17, 2010

Last Day Confinement

Akhirnya abis gak pantang 44 hari nie... X yah nak pakai bengkung ngan stokin lagik... huhuhuhu....

Mama rasa berpantang kali ni la yg paling mencabar. Mana taknya berpantang dgn 3 org anak tanpa suami!!! Very adventures wokeh... Eventhough berpantang di rumah parents, but mama yg uruskan anak2. Nak ceritakan kat sini, sure meleleh la airmata uolls sume... huhuhuhu.... So, mama xmo la citer. Biarla rahsia... Hanya mommies yg senasib dgn mama which is yg selalu kena tinggal ngan husband yg tahu perasaan mama ni.... eceh... ceh... ceh...

Lepas seminggu discharge from spital, mama dah take over duty my husband sbb dia dah kena balik Jakarta. Pagi2 lagi dah kena mandikan kak long coz nak gi skool. Then mandikan kak ngah sbb dia nak anta kak long diagi skool. Pastu baru mama siapkan diri sendiri & baby. Sib baik deliver normal bole la lasak skit2. Kalau kena c-sect, x tahu sapa nak uruskan anak2 mama tu. Kena amik maid jugak la agaknya....

Masa Batrisyia umur 3 bulan, my husband gi wat attachment at Pakistan about 9 mths jgk. Then masa Arissa umur 2 minggu, my husbang gi Sudan. And Haziq pulak, kena keje kat Jakarta... Hai.. Dugaan betul. Pasni x tahu la nak gi mana pulak... Dalam sibuk2 menguruskan anak2, berat mama turun 9 kg dlm sebulan. Best.. Best...

Apa mama nak makan hari ni erk??? Nak cover balik benda2 yg xleh makan selama confinement. huhuhuhu....

post signature

2 comments:

Syasmeen said...

9 kg turun tuh..wah bestnya

Nurhayati said...

ayat last skali tu best.. nak cover balik benda2 yang tak leh makan..hihihi