Thursday, June 3, 2010

How MamaZana Increase BM

Entry hari ni mama nak share dgn BF mommies xpecially utk kwn mama, auntie Zakiah yg dok kat KT tu mcm mana caranya mama kekalkan & how to increase my breast milk. Mama ni xde la buat stok susu byk2 mcm BF mommies blogger yg lain. Stok kat my fridge pun just ada 8 botol je... malu nak tunjuk taw.

But, alhamdullillah, BM still ada lagi... Ok, selalunya kat opis or kat umah mama mesti ada & amalkan benda2 kat bwh ni...

Air mineral or Air masak...

Soya bean... BM akan jd pekat mcm air soya...





Stock kat opis

Stock kat umah

Shklee yg baru try...

Yg ni mmg xde kena mengena untuk menambahkan susu anda ye mommies... Yg ini utk memaniskan mulut je... ngeeee... Kadang2 mama makan buah sengkuang.

Dan yang paling penting kita rajin2 la baca doa ye. InsyaALLAH..berkesan...juz bear in your mind....banyak mane pon effort kite buat untuk banyakkan susu badan..."REZEKI SEMUANYA DATANG DARI ALLAH SWT..."

"Ya ALLAH...permudahkanlah segala urusan kehidupanku, banyakkanlah susuku untuk bayiku, dan permudahkanlah perjalananku untuk menyusukan anakku agar menuruti segala yang telah Engkau syariatkan...AMIN..."

post signature


10 comments:

Huda said...

sedapnye tgk kitkat tu..erm huda x penah try longan..tp soya tu suka minum..bagus2 :)

Dee said...

tahniah sbb bf baby sendiri..hehehe..

Chik Na said...

boleh dijadikan panduan ;-)

Zulaikha Mohamad said...

yup~ mkn oat, kurma n drinks a lot of water.. and halba also can increase ur milk production.. ade supplement "fanugen" ke camane ntah eja, ade jual kat gnc.. dibuat dari halba.. nk senang telan e halba trus..hehe :-)

tp i just amalkn minum air yg byk.. and Alhamdulillah dh 17 months susu still byk..

MamaZakiah said...

Ha Ha Ha akhirnya dpt jugak ke sini....Assalamualaikum...

1st congrates for your lovely blog...
mmg canteeekkkk....

Bila dpt byk info ni rasa bersemangat plak nk BF bby nanti..

thanks for your info kak, nanti anything prob saya call akak eh..

Tgh neves tggu my3rd bby...

mamazana said...

huda, mama pun selalu mnm soya je. tp dah jumpa longan instant ni, belasah jgk le..

mamazana said...

mekacih kak dee...

mamazana said...

bole cik na.. sharing is caring...

mamazana said...

mama mmg kagum sgt dgn zue sbb ada BM yg sangat byk tau!!! untung Arsyad...

zana still remember pasal BM susu zue yg terpaksa dibuang gara2 freezer terbkk... alahai... sayang sgt!!!

mamazana said...

jumpa pun... seronok dgr kak zana dgr bila zakiah nak bf baby......

anything just call me ye.. take care..