Thursday, January 29, 2009

Almost done!!


Semlm, pg2 lg Dr. Yati call bgtau vaccine dah ready. Alamak, vaccine dah ready, tp mama ni dah ready ke belum? Fobia la... huhuhu... So,mlm td mama ngan kak long gi klinik. Kebetulan papa ada kat sini, bole la tlg pegangkan kak long. Mana la tahu, masa doktor jab nanti, dibuatnya kak long meronta2, camno?

Alhamdulillah, Batrisyia x nangis langsung, selamba je muka die. Dah la dua2 lengan kena inject. Dr. Yati pun puji "bagus la kakak ni..." Batrisyia senyum2 je. Pantang kena puji die tu. Tp mama die ni yg penakutnya... Tisya siap pujuk, "Mama, jgn la takut ye..." Nasib baik x sakit. hehehe...

Tp yang kelakarnya, masa dlm keta nak balik tu, Batrisyia tetiba menjerit suka, Yeah..yeah.. Kak long dah kurus..!!! Kurus?? Ohh.. lupa, before nak g injection, mama ada skit physco kat die, kalau nak kurus, kena injection dulu. Br leh ikut mama g Jakarta... So, die rasa bile dah kena inject tu, meaning dah kurus la tu... hahaha... Apa2 je la kak long.., janji dah dah settle kan..

Bab vaccine dah settle, diapers dah beli, susu pun dah beli tp kena bwk masa nak pegi nanti sbb biasanya diorg x lepas kalau bwk susu tanpa bwk bdk2 ni. My husband cdg nak bwk brg skit2 la sbb mlm ni die dah nak balik Jakarta. So, masa mama n bdk2 ni pegi nanti, xdela byk brg nak bwkkan..

Minggu ni kira minggu terakhir la mama kat ofis seblm bercuti. Tp keje still melambak2. Malas nak fikir sebenarnya, tp mama x sampai hati lak nak tinggalkan mcm tu je. Mood nak wat keje tu dah xde. Bak kata org, jasad je kat sini tp hati dah kat sana dah. Org kata la, bkn mama kata... huahuahua...

5 comments:

aimi @ kamalina said...

wah..pandainya psycho kakak yaaa.... camna ni?? berapa lama awak bercuti nanti?? cam panjang je.. bestnnya nak jln2 jauh.. :D

mamazana said...

hi kak aimi,
zana g 6-7 bln je sbb nak temankan husband abiskan die pun attachment.sementara bdk2 x sekolah lg, leh la ikut. hehehe...

kak ina said...

betul tu, sementara budak tak sekolah gi, senang kalau nak ikut husband pun.........alang2 tu leh jalan tengok tempat orang.best kan.......

mamazana said...

kak ina, pujuk la hubby g jln2 kat sana... hehehe...

I Hate Sandcastles said...

Huuhh..aku kesepian kt ofis..hilang teman bergosip!!! mcm knal je kak ina tu.............