Tuesday, January 20, 2009

Still Demam


My Arissa still demam lg. Badannya panas sangat especially during night. Suara pun dah lain. Then nampak mcm ada bintik2 merah je. Ishh.. jgn la kena chicken pox.! Bile mama bagi ubat, nampak mcm ok la skit. But, after 4-5 hr, panas balik. Nak bg ubat kat adik ni punya la susah. Dia g tutup mulut die. Takut tul makan ubat si kecik ni. Ikut perangai sapa la ni...? hihihi...

Semlm my mum told me, that my Batrisyia tolong die bg adik mkn ubat. My mum cakap, x tumpah pun ubat tu. Mcm expert je. Pandainya!! Dah besar anak mama ni. Dah bole tlg jg adik. Sometimes mama kesian jgk kat die. Batrisyia ni badan je besar tp die br umur 3 tahun 9 bulan. So, perangai pun still around age tu ler kan... huhuhu...

Eventhough Arissa ni x sihat, tp sgt aktif!!! Asyik nak berjalan2 je. Tido pun sekali je. Alhamdulillah, nasib baik la die ni jenis x merengek2 sepanjang demam ni. Kalau tidak, harusla mata mama ni jd mcm beruang PANDA... hahaha...

Kalau mlm ni Arissa still demam lg, mama cdg nak bwk adik g blood test la. Ok tak? Uolls rasa mcm mana ya?

6 comments:

Dania's mummy said...

klu panas sgt bwk la... sebab takut suspect denggi ker apa ker.. cuba tanya doc mcm mana... klu dia suggestkan buat blood test, then buat la... dia kan lg tahu...

aimi @ kamalina said...

pandai la kakak ni.... kalau tgk age dgn badan dia mcm tak sangka lak yg kakak dah 3thn++.... dia ikut sapa ya?? kalau tgk awak cam kecik je... hope arissa cepat sembuh...

Nurhayati said...

hmm kalau tak baik gak better u bawak dia check balik.. takut nanti jadi melarat ktia tak tau.. jangan tangguh2 yer...

untung ada anak perempuan 1st kan..sbb leh harap tolongkan kita.. alhamdulillah kaklong rajin tolong mama dia..

nak jadi beruang panda dah ek.. yati ni bukan nak jadi.. tapi dah jadi beruang kutub skali..hahahahaha

aimi @ kamalina said...

re: dulu akak amik course business (finance).. tapi time keje takde kena mengena pun... :P

mamazana said...

Alhamdulillah, my Arissa dah sihat. Cuma blister je yg still ada. Doktor kata bkkn chicken pox but mungkin nyamuk gigit. Mengarut la doktor tu. X kan la satu bdn nyamuk tu gigit kan. Die just bg ubat mkn n cream je.

Kalau blister tu still x hilang lg,nak try g klinik lain pulak la.

Intanaziela said...

baza....ko ke nih?