Wednesday, February 18, 2009

Sudirman Park Aparment

Sudirman Park Apartment ni la yg we all akan stay sepanjang kat Jakarta ni. Unitnye kecik je, tp sewanya mak aii, mahal bangat!!! Ada dua bilik, kitchen and famili hall bersambung. Apartment ni consist of 2 tower (A & B), ada 46 tingkat & ada 2 swimming pool. We all di tingkat 9. Ok la utk kami anak beranak. hihihi...

Yang paling penting our apartment ni betul2 kat tgh bandar. Dekat dengan mall like Plaza Senayan, Senayan City, Plaza Semanggi, Grand Indonesia, Tanah Abg, Plaza Indonesia & etc. Walaupun comel je apartment ni, penat jgk la nak mengemas sbb rumah ni cepat betul berhabuk.


view from our apartment

Jakarta sekrg musim hujan. Every morning mesti hujan.

view bila x hujan. very crowded kan. jalan pun selalu macet!!!

Famili hall

Bile weekday aktiviti budak berdua ni tgk TV je la. Masa hari ke-3, kak long dah request nak balik sbb nak tgk fav channel (CERIA) die tu le. Cartoon mmg ada kat sini, tp die pening skit la sbb translate ke bahasa Indon. Yg dlm TV tu gbr Luna Maya utk iklan XL (mobile line). Baru brapa hari, Tisya dah hafal skripnya. ....hahaha....


Kitchen

Pintu bilik

Master bedroom

Bila dah sampai sini, br Batrisyia nak tidur sorang2 dlm bilik die.



2 comments:

Dania's mummy said...

da dekat kat bandar tu, x reti2 nak shopping ker...

entry shopping2 lak lps ni

Syasmeen said...

besar gak lah apartment tuh zana...selesa gak lah duduknya duk area bdr apa lg shopping sakan lah nanti batrisyia & arissa tentu seronok duk sana....