Friday, April 24, 2009

Hot News in Jakarta!!!

U alls nak tahu apa berita yg tgh hot bangat kat Jakarta? I got the info from here...

credit pics to Mr. Google

The case of 17-year-old Indonesian-French model Manohara Odelia Pinot. This Manohara was married last year to Tengku Temenggong Mohammad Fakhry, the prince of Malaysia's Kelantan state. Her mother, Daisy Fajarina, said her daughter had suffered 'emotional and physical abused at the hands of her husband, who was holding her against her will in Malaysia. She said she had been refused entry to Malaysia to see her daughter, who was crying and distraught when she last spoke to her Indonesian family by phone from Malaysia on March 21. Our PM pun terpaksa dodged questions to reporters about the alleged abduction of a young model by a Malaysian prince.

Everyday keluar in news tau. Office my Hubby pun dah kecoh pasal news ni. Masalahnya berita ni x comfirm lg the truthnya sbb kerabat Kelantan bgtau this model sihat walafiat je. Mak this model siap wat press conference & bg statement that his daughter kena sexual abused la from her husband.

Mama as Malaysian pun risau gak. Yelah, kita kan kat negara org. Then, bila dgr story mcm ni, they must think negative on Malaysian peoples. Hopefully, xde la kan... Kalau u alls rajin, g google.

post signature

6 comments:

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

akak dah tgk site yg awak bg tu...alahai..kat sini takde lak dgr citer ni...pandai betul "org atasan" kita simpan ya... menakutkan la..sebab kita ni msian..mcm saje je nak cari pasal dgn diorang tu... ish ish..

mamazana said...

kat sini dah kecoh pasal citer ni kak. Sampai masuk dlm berita utama la. mak that girl yg buat kenyataan dulu. sampai konsulat masuk campur. tp kerabat kelantan kata that girl ni sihat walafiat je. xde berlaku apa2 pun. mak die je kot yg nak buat gempaknya... hehehehe.........

Nurhayati said...

agaknye mak dia nak duit kot bising2 camtu.. hihihi

mamazana said...

rasanya la kot. maybe dia ada mtk something but SIL xmo layan. Lgpun die yg suh anak die kawin dgn prince tu. bayangkan la, br 16 thn dah kawin. x puas enjoy lagi. huhuhu..

.: Leen-Wawie :. said...

kat sokkabar kata ni masalah family jer... ape nak kata culik lak.. tak bley ker laki nak amik bini dia.. poyo je la mak dia tuh... hehehheee...

mamazana said...

leen, tu la pasal. dlm case ni mmg nampak sgt mak die yg poyo... yg x thn, siap pengsan2 tu. stress la konon... hahahahaha...