Thursday, June 11, 2009

Demam Daaa....

Adakah sekarang ni musim demam??? Adusss... Mama & famili diserang demam!!! Ni gara2 papa la yg bwk virus demam ni. :(

This is 1st time for mama & kak long while 2nd time for Arissa sepanjang duduk kat Jakarta ni. Tp Arissa la yg paling teruknya. Panas betul badannya. Kali terakhir Arissa kena fever last February ari tu.

Yesterday morning bwk adik g Global Doctor International Clinic kat area Kemang. Nasib baik la bwk adik g sini. Die nyer suhu bdn dalam 39.2!!!. Patut la panas. Mata pun dah berair. Tp demam2 pun tetap lasak & xmo duduk diam. Berlari2 kat dalam klinik tu. Siap g ngorat anak mat salleh yg ada kat situ. muahahahaha.. Haydeen namanya... Hensem!!!

Malam tu kak long pulak demam. Kena flu sikit. Mama kena sore throat je. Arissa pulak x leh tido. Asyik merengek2 je. Dah la susah nak bagi makan ubat. Bila nak bagi ubat, die punya menjerit mcm kena dera. Rasa2nya satu aparment dgr suara die. huhuhu.... U all ada mengalami masalah yg sama macam mama tak???

Budak2 berdua tu kalau demam mmg suka merengek2 tengah2 malam. X selesa agaknya. Malam td mama & papa mmg x leh tido. Kepala mama dah berat sgt sbb x cukup tido. At last papa wat decision amik cuti hari ni.... Thanks papa!!!

post signature

8 comments:

ikiqzana said...

ala sian la gan mamazana n family..
moga cept sembuh..
sib baik ank2 zana senang mkn ubt.

haruan tasek said...

moga segera sembuh semuanya... amin

liana said...

musim tak menentu ni.. ku pon sore throat ni.. tp tak mkn ubat apa pon minum air suam je byk2..Aqil pun payah nak mkn ubat.. kdg dia saje buat2 muntah huhuhu..kalau ubat ada sampai 3-4 jenis jenuhh nak bg..tak boleh bg sekali harung mau lagi teruk dia muntah..

mamazana said...

ikiqzana: tu la. kesian kat budak2.

mamazana said...

mekacih en haruan....

mamazana said...

Liana, Aqil pun gitu gak ye... pandai betul anak bujang tu ngelat.. hahahaha..

Arissa tu, nampak syringe je dah menjerit. apa lagi nak makan ubat... payah betul.! Batrisyia pulak dah besar ni baru ok. kalau tidak penakut jgk. huhuhu...

Nurhayati said...

kalau tak baik lagi better check balik yer.. bahaya kan skang ni byk penyakit.. huhu

sian kat budak2 kalau demam/sakitkan.. hati kita pun tak senang.

mamazana said...

betul tu mummy... sekrg ni panasnya kejap naik, kejap turun... Batuk & selsema pulak baru nak start.