Tuesday, June 9, 2009

Dinner at Le Seminyak

Sepanjang stay at Ritz Carlton ni, cuma sekali je we all dinner kat sini. Yg lainnya we all makan kat restaurant Pacific Place bawah bilik ni je. Tak pun beli kat situ then tapau makan kat bilik. Bila dah duduk dlm bilik ni, mmg rasa malas sgt nak kuar. Maklum la sumenya fully aircond. hahahaha....

Ok, this time mama nak try masakan Bali style pulak. X dpt g Bali, mkn kat restaurantnya pun jadi la kan.... So, we all try kat Le Seminyak. Tempatnya sgt la kelassss!!! Selesa sgt.

Before tu posing dulu depan restaurant. Sorila, gbr tidak memuaskan. Amatur photographer la katakan... hihihi...

Cantikkan...

Kebanyakkan restaurants yg ada di Pacific Place sume gayanya gini...



MY HAPPY FAMILY
Tapi frenkly speaking, menunya nggak masuk dgn mamanya tekak. Makan beberapa suap je. Adakah disebabkan pembawakan budak??? huhuhuhu....

Ini budak kan makin lama makin lasak tau. Xmo duduk diam. Nampak je kecik, tp ligat woooo....

Duduk kat baby chair ni dpt thn 10 minit je. Pastu menjerit mintak turun.

Kak long Tisya pun sama naik dgn Arissa. Ada2 je dia nak buat.

Nasi Kunyit Ala Bali

Nasi Putih (set utk sup)

Soup Buntut

Gurame Goreng Sambal Mangga

Ice Blended Caramel Latte

Es Teller

post signature


13 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

es teller tu bikin terliur..abc ker tu?

honeylanz said...

iyela es teller tu sedap aja nampaknye

haruan tasek said...

nasi kunyit ooooooo..... teliur dah nie

mamazana said...

ellismie: es teller tu mcm ABC. yg itu mama leh makan. siap order lagi satu.. hahaha....

honeylanz: tp tgk gak tptnya has... ada yg es teller x sedap.

haruan tasek: pernak makan nasi kunyit ke???? hihihi....

neezareef said...

tpt dia cam cosy je kan zana

mamazana said...

mmg cozy neeza. selesa sgt!!

atie said...

makanan nampak cantik tapi ...tak sedap ekk zana....takpe janji mata nampak cantik

mamazana said...

hehehe... jamu mata je la kak tie....

Nurhayati said...

uish wat terliur tgk makanan2 kat sini.. sayangnye mama makan cket yer.. tak pela mula2 je tu..pasni mesti makan tak hengat dunia hihihi

Arissa camne tak dapat nenen.. ngamok tak?

mamazana said...

nurhayati: x kena dgn tekak la mummy... tekak org melayu, gitu ler.

Arissa still in learning... Bila time nak tido, especially bila terjaga tgh2 mlm tu. merengek2 la skit. papa die la yg terpaksa bgn wat susu... hihihi...

hajarus said...

sedapnyer ice Blebded Caramel latte tu mamazana.... meleleh....

ikiqzana said...

x pernah dgr soup buntut.. hehehe..
best nyer mkn kt situ mesti sedap...

mamazana said...

hajarus: meleleh ke hajar? hehehehe...

ikiqzana: soup buntut tu maksudnya sup ekor kak zana.... hahahaha...
menu ok, tp x kena dgn tekak zana la...