Wednesday, November 4, 2009

Baby Stuff Shopping

Morning darlingssssss......!

Ok, selain mama g tgk cat exhibition, jalan2 & mkn2 ais krim kat Baskin Robbins ari tu, mama actually gi shopping baby stuff kat Jusco. Rasanya mmg dah patut kena belikan.... kan... kan...

Bila masuk kat tpt baby tu, mama rasa teruja sgt!!! Comel2nya baju!!! Shopping mengalahkan preggy 1st baby je! Mula2 xmo beli byk2 baju baby ni. Tp memandangkan baju2 Arissa masa baby dah transfer kat her cousin, maka mama pun beli yg baru. (alasan..:p) Sib baik my hubby x terkejut. Dia bayar je. Tahu sgt perangai mamazana ni bila bab shopping bj anak2. Thanks dear.... hihihi....

Memandangkan mama x tahu lg baby ni baby BOY or GIRL, mama pun just beli baju warna hijau, orange, biru & colourful sbb warna2 ni bole pakai utk semua baby. Warna pink mmg x beli pun sbb manala tahu dpt baby boy pulak nanti kan. Insyaallah.... Kesian lak hero mama pakai pink!!!

Jom tgk hasil rembatan mama yg sgt teruja hari tu!

Ni la hasilnya... Masuk dlm bakul dulu. Bila rajin nanti br basuh.



Mama beli 4 set baju dlm kotak2 ni. Save skit sbb dah lengkap sumenya...


Baby Napkins kakak2nya dah kusam. So, mama beli la yg baru. hihihi...


Baby Blanket


Nappy Liner


Baby Bath Towel & Bip


Mitten, Booties & Socks


Baju Long Sleeves, Short Sleeves, baju lubang2 tu & singlets.


Inilah sumenya. Mcm kelambu tu, x yah la beli sbb kakaknya punya still elok lagi. Barut pun ada lg. Mama just nak beli toiletteries & diapers je. Baju2 ni pun belum basuh lagi. dah masuk 36 weeks nanti br basuh.


Overall shopping, mama sgt puas hati!!!! Lepas ni xyah nak pikir2 dah. Cuma nak cuci mama nyer breast pump set bottles tu je. Before this, mama guna Spectra 3 Extravaganza with double pump sbb mama fully BF Arissa.


Actually hamper ni pulak adalah hadiah 1st birthday Arissa. My hubby friends la yg bagi ni. Kelakar betul. So, mama xde la bkk sbb hamper ni brg2 utk baby je kan. So, x sangka pula Arissa dpt adik. Hadiah ni bagi kat adik je la ye Kak Ngah syg....



Rasa mcm x aci je la kan kalau mama just shopping baju baby. So, mama pun belikan baju tido long sleeve utk kakak2 die jgk. Baru la adil..... hehehehehe.....

post signature

15 comments:

MRS. K said...

wah...wah
soping sakan nak sambut orang baru ye

ikiqzana said...

seronok nyer negok brg baby ni.. bnyk tu shopping..?? comel2.

zana dh dtg dh arini lewat 10 ari.. nan ado.. xpe la.. xde rezeki.

Dania's mummy said...

seronoknya shopping barang baby. Saya masih hantu lagi dengan kedai baby. Sampai skrg. Sungguh. Tak tau kenapa. Akak, kalau rajin g la klang. Kat depan JJ bukit tinggi ada bukak satu kedai brgan baby. Kedai besar. Saya x masuk lagi. tapi mcm best ajer. depan tu mcm istana ala2, disneyland. Seberang jalan dengan JJ bukit tinggi

neezareef said...

bau brg baby mmg sedap..lalu baby dept pn dah syok..ini kan plak nk sopink..lain preg lain perasaannye..lg2 klu lain gender

Harry said...

wah, dah shopping... macam dapat baby boy je... alhamdulillah..

Nurhayati said...

seronoknye tgk mama shopping barang baby ;)

mama_umar said...

wahhh,puas ati rasenye shopping cengginikan? kite yg dah nk msk 36w nih blm shopping abis2 lagi,hehehe,xsabonyeeee

mamazana said...

sopink... jgn x sopink... hehehehe...

mamazana said...

bab perabih duit mmg seronok kak zana....

alamak, dah dtg ke??? blum rezeki kak zana lagi. cuba lg tau...

mamazana said...

ye ke dayah? alamak... nak kena pergi terjah ni. tp cuci mata je la sbb dah beli brg baby dah.

tp, bila baby dah kuar nanti bole sopink lagi... hehehehe...

mamazana said...

betul tu neeza. sbb mama x tau lg gendernya apa, so juat beli yg basic2 dulu...

mamazana said...

dah sopink dah hairi wei... nanti kalau dah berat x larat nak jalan.... hihihi...

x tahu lg BOY ke GIRl. doa2kan la dpt BOY ye.... amin.....

mamazana said...

jom la preggy lg mummy... hihihi...

mamazana said...

puas hati sgt mama umar. itu pun ada lg yg tertinggal. xpe, ada masa lg.

shopping sekrg bknnya apa, nanti x larat nak jalan... hehehee...

UMILIYA said...

best nyer nak dapat baby baru,,,,kiter dah lama tok leh nak ngandung...sedeyyy,,takder rezeki agi