Monday, November 2, 2009

Mama Check-up @ 32 weeks

Last Friday, mama & papa g check up @ 32 weeks kat SJMC. Selalunya we all g hari Sabtu. Kebetulan papa amik cuti sbb br balik attend course kat Labuan. Anta bdk2 tu kat umah uwan diorg. Kalau tidak, hiruk SJMC tu nanti.

Sampai SJMC dlm kul 8.20 pg. Kat registration counter, mama dpt no 30. Sib baik bila kat kaunter klinik Dr. Delaila, dpt no 4. Sementara nak tgu Doc yg start duty kul 9.30 pg, we all pun g la breakfast dulu. Apalagi, pekena nasi lemak la. hehehehe....


Updates check up:
BP ~ 110/70
Urine ~ Protein (NEG), Sugar (NEG). Alhamdulillah.....
Berat ~ 67.1 kg.
Berat baby ~ 1.872 kg


Overall, my gynea kata baby sihat cuma kecik skit. Berat mama pun naik skit je. Dia kata at least mama kena naik 1 kg in 2 weeks. My hubby siap mengadu kat Doc, komplen yg mama ni xmo makan la. Lagi satu, my baby still breech. Kepala kat atas lg. Mama rasa risau gak. My previous pregnancy, in 32 weeks kepala dah turun ke bawah. Doc kata, dlm 36 weeks nanti kepala baby akan turun. So, next appointment on 14 November 2009. Harap2 dapat gud news... Insyaallah....


post signature

14 comments:

n.u.r.u.l said...

nape ko x nak makan...sian baby kt dlm tu...pasni mkn byk2.

MRS. K said...

skejab je kan.. tak lama lagi dapat baby baru.. mesti kakak die suke dapat adik

lily azliyana @ mama zara said...

Arissa nak dapat adik boboy ke adik gegirl nih..hihihi..

dl sy preknen dh masuk 37th week br pusing balik. hari nak set appoinmnet utk ceaser tgk2 kepala baby dh pusing..hehe...

Ahliahnizam said...

Al-hamd .. semoga ibu ngan baby sihat elalu. Err, makan le banyak siket .. cian baby ;)

Doakan saye jugak ye, Insya-Allah due April next year. Now dah 16 minggu. Err, same la kite .. takde selera makan.

mamazana said...

makan kak... tp x byk. hihihi... maklumla, bila dah penat melayan budak2 ni, rasa x lalu nak mkn... Dah la kena jg sorang2...

mamazana said...

mrs.k, kakak2 dia mmg x sbr nak tgu baby kuar. dia x tahu, mama die tgh nervous ni. hihihi...

mamazana said...

lily, arissa x tahu apa2 lg. tp kak longnya nak baby BOY sbb dah ada adik GIRL.

Habis die citer kat sume org, baby dlm perut mama ni baby BOY... Harap2 masin mulut die... hahahaha...

mamazana said...

ahliah, preggy no 3 ni mmg kurang selera skit. mungkin penat kot.

Due bln 4 ye. Insyaallah, mama doakan kita semua dipermudahkan olehNya. Take care tau...

ikiqzana said...

seronok nyer zana.. x sabarkan nk dpt baby.. ni pun tengah tggu... lewat seminggu.. klu ada rezeki.. mmg best.

mamazana said...

Wah... that a gud signal!!! Zana doakan positif!!!! Amin....

ita plk said...

weh,baby breach ek?takper,takper...still have time.dia still ada ruang nak pusing2 lagik tuh.btw,Umar pon lambat aku nak tahu girl ke boy.final check up baru confirm dia boy but mommy's instinct always right?ko nyer instinct?

girl_perak said...

hai kak...
seronok bc cerita kak...
sy dh 34 minggu insyallah due bln 12 nie... pasal breech nie sy pun risau jugak coz 32 minggu tak pusing lg tp alhamdulillah minggu lepas checkup dia dh pusing dgn sendiri...
pasal berat bby tu umi tak pasti plak.. tp umi 32 minggu dh 2kg

mamazana said...

ita, baby still kat tepi. kalau ikutkan kakak die mgu mcm ni dah turun kat bwh. pasal gender tu aku yg xmo tahunya, konon nak surprise. tp my instinct is.... surprise!!! heheheh...

mamazana said...

hi dik... thanks singgah ye. mama pun due bln 12 ni jgk. ooo.. masa 32 mgu, baby pun x turun jgk ye? mama harap next check up baby dah turun. anyway, take care ye...