Monday, November 2, 2009

Dah Boleh Harap....

Alhamdulillah, kak long mama tu sekarang dah bole harap dah... Maklumla, tahun depan dah masuk 5 tahun. Dah ada 2 org adik. Kak long je la yg bole mama harapkan. Tolong mama amikkan itu, amikkan ini.

Sekrg pun kak long dah pandai basuh pinggan sendiri termasuk pinggan adiknya bila lepas makan. Mama x suruh pun, tp dia yg nak buat sendiri.

Jom kita tengok, kak long tengah buat apa kat dapur...

Ooooo... tengah basuh pinggan rupa2nya. Gud girl anak mama ni....

Aikkkk.... Nak basuh pinggan pun sempat lagi nak pose....

Tp tula.... Bila kak long ni basuh pinggan, punyala lama. Naik la bil air mama nanti kak long oiii.....

Dia basuh sebersih2nya...

Lepas basuh pinggan, main dengan adiknya pulak....

Suka betul Arissa!!!



Tp, tgk mood jugak la. Bila datang mood MALAS, suruh la die buat apa. X dilayannya!!!! huhuhuhuhu....

post signature


10 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

wah2x..rajinnye kak long basuh pinggan..mmg dah boleh diharap. pasni blajar sapu smpah, kemas rumah plak yerk..ekekekeke..

ikiqzana said...

mmg rajin kak long ni.. bole jadi anak yg baik dn rajin ye..

comel la anak2 zana.

ena said...

wah..wah..wahhh... rajen nyer anak dara akak ni.. mcm maner yer nak didik anak2 jd anak solehah dan mendengar kater? ader tips x akak? leh kongsi

n.u.r.u.l said...

bgus2...didikan awal tu yg tbaik... kdg2 tu sian pulak..huhu...

Nurhayati said...

alahai kaklonggggg, bestnyer.. sangat rajin tolong mama.. mmg kakak sulong yg bertanggungjawab.. memahami mama dia. macam ni ramai adik pun bole kan mama kan kan kan kan

mamazana said...

lily, mmg sekrg ni die tgh gian dok membasuh pinggan. hahahaha...

mamazana said...

itu la harapan sume parents kat anak2nya kak zana....

comel ke? anak2 akak pun comel2 jgk.

mamazana said...

ena, mama pun tgh cari tips jgk. kdg2 kak long ni xmo dgr jgk ckp mama die ni... huhuhu....

mamazana said...

mmg kena didik awal2. lebih2 lg anak perempuan yg sulung pulak tu.

mamazana said...

apa mummy? bole ramai adik?? muahahahaha......

yg dua org ni pun mama rasa pengsan nak handle...

mummy tu septtnya dah kena bagi zara adik tau. biar dia ada kawan... hihihi...